IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo е почти готов с електрическия XC40

Пробегът на кросоувъра се очаква да бъде 440 км

Volvo е почти готов с електрическия XC40

Кросоувърът Volvo XC40 се оказа чудесен градски автомобил. Единственото, което му липсваше, бе електрическа версия. Като се има предвид, че много производители вече имат свои модели на ток, беше въпрос на време Volvo да поправи този свой пропуск.

Като се има предвид, че шведската компания има бранд, който прави електрически автомобили (Polestar), а компанията-майка Geely отдавна се занимава с производството на батерии и електродвигатели, "зелената" кола на Volvo дори се забави.

електрически Volvo XC40

Сега всичко ще е различно, защото на 16 октомври компанията ще представи електрическия си кросоувър Volvo XC40. Авторите на модела настояват, че моделът ще бъде толкова сигурен и надежден, колкото всички други на марката.

За целта, акумулаторната батерия, традиционно, е разположена на дъното на каросерията, заобиколена от твърда рамка, която от своя страна е покрита от зони на деформация. Подразбира се, че при катастрофа, батерията ще се държи предвидимо и, без да получи сериозни щети, няма изведнъж да се запали или да избухне.

електрически Volvo XC40

Техническите характеристики и пробегът още не са обявени - те ще станат ясни в дните преди премиерата. Западните медии обаче правят аналогии с Polestar 2, който има два електромотора с обща мощност от 402 конски сили и 660 Нм максимален въртящ момент. Реалистичният му пробег според по-строгия стандарт на EPA (Американската агенция за опазване на околната среда) е 440 км, осигурен от батерията с капацитет 78 кВтч.

Съдейки по всичко, електрическият кросоувър Volvo XC40 също ще получи два мотора и няма причина да не бъде оборудван със същите компоненти като Polestar 2. Остава обаче да изчакаме официалните данни. Както и снимки на готовата каросерия. Най-вероятно обаче той ще получи някои индивидуални елементи, които лесно ще го различават от модела с ДВГ. Или може би ще бъде напълно различен.

Снимки: Volvo

0 от 500