IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изкуствена кучешка лапа помага при тестове на интериора

Jaguar Land Rover изпробва устойчивостта на автомобилите си срещу износване с отпечатана на 3D-принтер част

Изкуствена кучешка лапа помага при тестове на интериора

Jaguar Land Rover разработи специална кучешка лапа, която помага на инженерите да определят издръжливостта на интериора на бъдещите автомобили. Помощ оказват и лабрадорът Йоги и новият Land Rover Defender.

Лапата, наречена RoboYogi, трябва да покаже доколко задната броня на Defender е устойчива срещу издраскване, причинено от слизането и качването на кучето в багажника.

Лабрадорът Йоги от National Guide Dog Breeding Centre има задача да се скача и да изскача от багажника на Land Rover Defender, като всяко движение се записва със специална технология. Данните позволяват на екипа да сравнят реалния сценарий с RoboYogi – от начина, по който средно голямо куче влиза и излиза, до натиска, който се упражнява от ноктите и възглавничките върху части от автомобила.

Yogi

Лапата на деветгодишния Йоги е използвана за да бъде изработена изкуствената лапа RoboYogi. Контурите и ноктите й, както и натискът върху бронята, са възможно най-близки. Изкуствените нокти също така са лесно заменими.

Изкуствената лапа е използвана от Jaguar Land Rover в 5000 цикъла, при които лапата издрасква пластмасата десет пъти на случаен принцип, следвани от линейни драскотини от едната страна. Резултатите показват, че бронята може да издържи десет години продължителна употреба.

Новият Land Rover Defender е идеалният тестови автомобил със своята странично окачена врата и равната задна броня, върху която кучетата могат да се катерят. С него бе представена богата програма от аксесоари, свързани с домашните любимци като рампа и предпазен пакет за багажника.

Снимки: Land Rover

0 от 500