IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дилър на Infiniti продаде Tesla на най-важния си клиент

Кметът на канадски град ще кара Model 3, докато японците не направят собствен електромобил

Дилър на Infiniti продаде Tesla на най-важния си клиент

Дилърският център Infiniti de Sherbrooke в канадската провинция Квебек удовлетвори желанието на най-важния си клиент - кмета на град Шербрук Стив Люсие. Градоначалникът искал да си купи електрически модел, какъвто обаче липсва в гамата на японската марка. Затова и дилърът продал на Люсие нова Tesla Model 3.  

Ръководството на японската компания използва страницата на  Infiniti de Sherbrooke във Facebook, за да поздрави градоначалика за новата му придобивка. Но бе уточнено, че тя е само временна, като кметът ще се вози на Tesla Model 3 до момента, когато се появят електрическите автомобили на Infiniti. Това ще стане най-рано през 2021 г.

Кмет Tesla

Според новата стратегия за електрификация, японският производител ще предложи едновременно модели на ток и хибриди, които се зареждат от електропреносната мрежа. Техният дизайн ще е вдъхновен от Q Inspiration, а целта на компанията е през 2025 г. именно електрифицираните модели да осигурят половината продажби на марката.

Снимки: Facebook

0 от 500