IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar I-Pace вече с по-дълъг пробег

Промени в софтуера позволяват по-ефективно използване на енергията

Jaguar I-Pace вече с по-дълъг пробег

Jaguar направи подранил коледен подарък на шофьорите на I-Pace. Безплатен софтуерен ъпдейт удължава пробега на електрическия SUV с 20 километра. Промяната е разработена на базата на данни от марковата купа I-Pace eTrophy.

I-Pace eTrophy съществува от 2018 г. Тя трябва да направи електромобилите на марката по-популярни. В същото време тя дава на инженерите на Jaguar информация за издръжливостта на акумулаторите, термомениджмънта и начина на командване на двойното предаване.

Ъпдейтът оптимизира командването на задвижването и подобрява ефективността без да са необходими промени в хардуера. Официалният пробег по WLTP от 470 километра не се променя, но в зависимост от начина на употреба шофьорите ще изминават до 20 километра повече в реални условия.

Сред промените е модифицирано разпределение на мощността на двете оси в режим Eco. Подобрения в термичното командване позволяват активните ламели да се затварят по-често, което подобрява аеродинамиката. Освен това акумулаторът се разрежда по-дълго, което отваря по-голям хъб между пълен и празен акумулатор.

Увеличена е и ефективността на рекуперация при висока степен на заряд. Нивото на съхраняваната при бавна скорост скорост енергия също е пораснало. Показателят на таблото трябва да е и по-точен и да работи по-равномерно.

Собствениците на I-Pace могат да получат ъпдейта при дилърите на Jaguar. В бъдеще посещение на сервиз няма да е необходимо, тъй като ъпдейтите ще се получават Over-The-Air.

Снимка: Jaguar

0 от 500