IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Англичани направиха Jaguar I-Pace по-бърз

Клиентите могат да избират различни цветове, включително 60 за салона

Англичани направиха Jaguar I-Pace по-бърз

Тунинг-фирмата Lister е известна с работата си по моделите на Jaguar. В близкото минало тя направи доработки на F-Type и F-Pace. Въпрос на време бе да се захване и с най-новото творение на британците – I-Pace.

Макар първият електромобил на марката да не е особено бавен – ускорението до 100 е за 4,5 секунди – сега той ще бъде още по-бърз. Без да дава точни данни, Lister твърди, че тази стойност ще падне до 4 секунди, което се постига най-вече благодарение на 100-те килограма, с които е олекотен автомобила. Голяма част от олекотяването идва от фиброкарбоновите предна и задна брони, преден капак и спойлер.

В помощ на по-бързото ускорение е и промяна на софтуера, която осигурява повече мощност и въртящ момент. Друга промяна в динамично отношение е свързана с намаляване на просвета, което се отразява на аеродинамиката и стабилността в завоите. Титаниеви джанти и карбоново-керамични дискове са други промени в техническо отношение.

Lister

Фирмата обяснява идеята си да се захване с електромобила по следния начин: „При нас, в Lister, вместо кръв във вените ни тече бензин, но не можем да не отбележим големия интерес към електромобилите“.

Промени има и във външния вид и материалите, използвани в салона. На избора на клиентите са 60 цвята кожа тип напа и 200 вида шевове. Външната боя може да бъде във всеки възможен цвят, поне според Lister.

Очаква се да бъдат произведени само ограничен брой от модела, при цени от около 145 хиляди евро, което е около 58 хиляди повече от цената на нормалния модел. И още нещо – Lister твърди, че ще се захване с модела само при наличието на достатъчен интерес.

Снимки: Lister

0 от 500