IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Британци ще правят най-бързия SUV на света

Възродената марка Lister подготвя специален Jaguar F-Pace SVR

Британци ще правят най-бързия SUV на света

Възродената британска компания Lister Cars, известна със своите състезателни автомобили от сериите „Льо Ман”, смята да направи най-бързия кросоувър в света. Той ще бъде изграден на базата на модификацията Jaguar F-Pace SVR, като ще се казва Lightning (светкавица).

Британци ще правят най-бързия SUV на света

Британците показаха първи тийзър на модела, като според изданието Autocar мощността на машината ще бъде около 680 к.с. Предвижда се производството на 250 такива автомобила, като основният конкурент на пазара ще бъде Lamborghini Urus.
Стандартната версия на Jaguar F-Pace SVR е оборудвана с бензинов 5,0-литров V8 двигател, който развива 550 к.с. С този мотор ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,1 секунди, като по този показател машината превъзхожда Porsche Macan Turbo, но отстъпва на Mercedes-AMG GLC 63 S и Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.
Максималната скорост на „напомпания” F-Pace е 283 км/ч. Това е най-бързият кросоувър на британската марка, независимо от факта, че теглото му е 2070 кг.
През януари Lister показа първия си модел за последните 25 години – купе, направено на базата на Jaguar F-Type SVR. То се казва Thunder, като е оборудвано с 5,0-литров V8 с компресор. Мощността на мотора е увеличена от 575 на 675 к.с.
Снимка: Lister

Тагове: suv jaguar f-pace svr lister
0 от 500