IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Къде се продават най-скъпите и най-евтините коли

Лидерите са Индия, САЩ и Канада, показва мащабно проучване

Къде се продават най-скъпите и най-евтините коли

Специалистите от британската консултантска компания JATO Dynamics направиха мащабно проучване къде в света се продават най-скъпите и най-евтините автомобили. При съставянето на рейтинга експертите изчислиха средната цена на новите коли в съответните страни.

Най-евтините автомобили в света се продават в Индия. Средната цена, която се изчислява, като се вземе предвид обемът на продажбите по модели и оборудване, там е 12 500 долара. На второ място са страни от Латинска Америка: Мексико, Аржентина и Бразилия, където автомобилите струват средно 20 800 долара. Пет позиция заема ЮАР (27 000 долара), където при общото ниско ниво на благосъстояние се наблюдава подчертано разслояване на обществото.

Жителите на САЩ и Канада плащат най-много от всички за нови автомобили. Средната цена на пазара в Северна Америка е 35 600. Второ място заема Европа с 34 000 долара. На трето място сред страните с най-скъпи автомобили са Австралия и Нова Зеландия (30 800 долара). Високите цени се обясняват с добрата покупателна способност на населението, което води до голям избор от премиум модели.

0 от 500
  • #1
    14 rate up comment 0 rate down comment
    При магьосниците ( преди 4 години )
    Най-евтините е ясно - на Горубляне, Дупница и с. Труд. Незнайно как, там колите са по-евтини от пазарите в западна Европа, от които уж са внесени, въпреки надценката на вносителя и разходите по вноса.