IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Създателят на Veyron се завърна във Volkswagen

Йозеф Кабан става главен дизайнер на германската марка

Създателят на Veyron се завърна във Volkswagen

Концернът Volkswagen предприе мащабни промени в дизайнерските си подразделения. Основното е завръщаето на Йозеф Кабан, който напусна преди 2 години, за да отиде в BMW.

Кабан е известен като автор на облика на Skoda Fabia, Octavia и Superb, както и на кросоувърите Skoda Kodiaq и Karoq. Преди това той работи върху екстериора на Bugatti Veyron и прекара няколко години в дизайнерския център на Audi. Словакът напусна през 2017 г., за да отиде в BMW (можете да видите специалното му интервю за Automedia.bg тук). 

Йозеф Кабан

Малко по-късно обаче той беше преместен в Rolls-Royce, но през октомври тази година си тръгна. От 1 юли Кабан ще поеме ръководството на дизайнерския център на компанията Volkswagen, като ще отговаря за стила на всички леки автомобили на германската марка.

Досега на този пост беше Клаус Бишоф (на втората снимка), който е повишен в главен дизайнер на целия концерн Volkswagen. Той работи в компанията от 1989 г., като в началото е инженер, а през 2007 г. става отговорник по дизайна на леките автомобили на германския производител.

Клаус Бишоф

На свой ред, главният дизайнер на концерна Volkswagen - Михаел Мауер, ще бъде освободен от длъжността, която заема от 2016 г. Тогава той беше временно назначен на мястото на пенсиониралия се Валтер да Силва. Сега Мауер ще се концентрира върху основната си работа - отговорник за дизайна на марката Porsche.

Снимки: Automedia, Skoda, Volkswagen

 

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    3 ( преди 4 години )
    iNext не е негов проект, а на ван Хойдонк и Дукец. Тъкмо защото ван Хойдонк постоянно му се бъркаше в работата, Кабан напусна
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    1 ( преди 4 години )
    На г-н Кабан беемветата не ги гледаш, защото те - или по-точно то - ще се появи през 2021. Дизайнът на Шкода беше чудесен, докато той беше там - не е остарял и досега, изглежда хем привлекателно, хем не посяга нагоре към клиентите на Фауве, както държаха германците. Но, разбира се, тук всеки собственик на по три официални анцунга разбира повече от дизайн
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    bmw ( преди 4 години )
    X7 не е грозен, брутален е. Хе хе!
  • #1
    5 rate up comment 11 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Те на това промяна ли му викат. Грозотиите (пардон Шкодите) на Г-н Кабан ги гледам всеки ден по улиците, а отскоро и БМВ-тата му гледам ;)))