IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Един от първите Dodge Viper стана на скрап

Вижте как Chrysler се грижи радикално за безопасността (ВИДЕО)

Един от първите Dodge Viper стана на скрап

Тази история започна преди 6 години, когато тогавашният концерн Chrysler Group реши да изтегли от пазара първото поколение на Dodge Viper, тъй като автомобилите са опасни за своите шофьори. Част от произведените коли, в това число тестовите и предсерийните образци, обаче по-рано бяха предадени на училища и колежи, където бяха използвани за учебни пособия. 

Тези машини - 93 на брой, нямаха разрешение за движение по пътищата, тъй като не отговаряха на стандартите зе базопасност. Въпреки това, две от тях катастрофираха тежко и това накара Chrysler Group, която все още се водеше техен собственик, да си прибере обратно всички коли и да ги унищожи, за да не се стига до подобни ситуации.

Група студенти от колежа в Пюджет Саут обаче успя да скрие един от прототипите, който е с номер 004. По-късно дори беше направен опит той да бъде продаден на търг в интернет, като при наддаването цената на суперколата достигна 250 000 долара. В Chrysler обаче разбраха и си взеха автомобила обратно, като в крайна сметка преди дни и той беше превърнат в скрап.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500