IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz S-Class с впечатляващо постижение

Daimler произведе 500 000 бройки от W222, като 1/3 от тях са продадени в Китай

Mercedes-Benz S-Class с впечатляващо постижение

Компанията Mercedes-Benz активно тества новата S-Class, но все още произвежда сегашната генерация на флагмана си. От концерна Daimler се похвалиха, че са произведени 500 000 бройки от седана (серия W222). Юбилейната машина слезе от конвейера на завода в в Зинделфинген.

Един от топ-мениджърите на предприятието Михаел Бауер заяви, че компанията му се гордее не само с високото качество на произвежданите автомобили, но и с това, че работещите в завода влагат в тях "сърце и душа". Той разкри още, че всяка трета бройка от модела заминава за Китай, който се е превърнал в основия пазар на Mercedes-Benz S-Class.

Mercedes

Самият завод в Зинделфинген е сред най-технологичните в света (в него не се използват хартиени документи, а таблети) и това ще му гарантира светло бъдеще. Предстои в предприятието, в което работят около 25 000 човека, да започне производството на електромобилите на Mercedes-Benz от семейството EQ. 

Що се касае до актуалната S-Cass, тя се появи още през 2013 г., а ще бъде пенсионирана през 2020 г., когато Mercedes ще представи новото поколение на седана. От предишната генерация (W221) бяха продадени 511 000 бройки, което означава, че сегашната (W222) има отлични шансове за подобряване на това постижение.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500