IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият хибрид на Dacia излиза догодина

Новото поколение на Sandero ще получи агрегата E-Tech

Първият хибрид на Dacia излиза догодина

Френското издание L'Argus разкри подробности за третото поколение на хечбека Dacia Sandero, който ще бъде и първият хибрид на румънската марка. Моделът ще премине на нова платформа и ще получи силовите агрегати на новото Renault Clio, както и по-високо оборудване, повече системи за безопасност и по-качествени материали в салона.

Заради новите екологични стандарти в Европа в Renault-Nissan бяха принудени да сменят платформата на досъпните модели на Dacia. Освен това, тя ще повиши безопасността на румънските модели. Така Sandero ще премине от сегашното шаси B0 на платформата CMF-B, позната от новите Clio и Nissan Juke.

Базовите версии на модела ще се предлагат с 3-цилиндрови бензинов мотори с обем 1,0 литър, развиващи 75 и 100 к.с. За Sandero не се предвижда турбомоторът с обем 1,3 литра, разработен съвместно с Daimler. Дизелът ще е само един - 1.5 dCi, развиващ 85 к.с.

За топ-варианта - Sandero Stepway, е предвиден умереният хибриден агрегат E-Tech, който развива мощност от 140 к.с. В него влизат 1,6-литров атмосферен бензинов двигател и електричести мотор.

Очаква се, европейската версия на Sandero да дебютира през следваща есен, катотогава ще стартират и нейните продажби. След смяната на поколенията хечбекът ще поскъпне с около 200-300 евро.

Снимка: L'Argus

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    факт ( преди 4 години )
    Минава на нова за Сандеро платформа , но не и на последното Клио , от което се взима само някои от силовите агрегати т.е. мотори .Тези 200-300 евро вероятно са разликата в базовите модели , въпросния хибрид ще удари 30К+лв.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    200-300 или 2000-3000 евро !?
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Минава на платформата на новото Clio, щяло да бъде с по-качествени материали и ще поскъпне само с 200-300?. Ами дано, задължително е да си запазаят ниските цени, иначе забрави.
  • #1
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    е, все някой трябва да заема последно място в класация за хибриди....