IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Sandero Stepway става конкурент на Volkswagen T-Cross

Renault/Dacia подготвя и ново поколение на седана Logan

Sandero Stepway става конкурент на Volkswagen T-Cross

Новите поколение на моделите Logan и Sandero, които в Европа се предлагат от Dacia, а на други пазари от Renault, ще бъдат напълно променени и няма да имат почти нищо общо със сегашните автомобили, съобщава френското издание Automobile.

Бъдещите Logan и Sandero ще бъдат изградени на платформата CMF, която в един от вариантите си се използва за направата на Renault Kwid за индийския пазар, а в друг - за европейското Renault Clio. За постигане на по-ниска цена ще се използва индийския вариант.

На външен вид двата модела ще приличат на по-скъпия хечбек Clio. Що се касае до версията Sandero Stepway, тя ще се отличава значително от хеча с това име, тъй като ще се превърне в кросоувър. Той ще трябва да се конкурира с Volkswagen T-Cross.

Топ-версиите на трите автомобила ще получат новия двигател с обем 1,33 литра, разработен съвместно от Renault и Mercedes-Benz. Агрегагатът вече се предлага на голяма част от моделите на френския и немския производители, а също така на модели на Nissan, както и на Dacia Duster.

Трите нови модела ще се появят на европейски пазар под марката Dacia през 2020 г., а година по-късно ще излязат и в Южна Америка, но под бранда Renault. Очаква се премиерата им да се състои по време на автосалона в Париж догодина.

Снимка: Renault

 

0 от 500