IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia ще пусне две "братчета" на Duster

Кросоувърът на румънците получи и нова лимитирана версия

Dacia ще пусне две

Компанията Dacia представи лимитирана версия Black Collector на бестселъра си Duster, която е предназначена за френския пазар. По време на нейното представяне стана ясно, че румънският завод на марката се подготвя за пускането на два нови SUV-модела, които също ще се предлагат под тази марка.

През тази година Dacia Duster направи огромен скок на продажбите си, като за месец май е най-популярният кросоувър на пазара в Европа. По данни на JATO Dynamics, за този период са регистрирани 20 542 бройки от модела, което е с 21,6% повече от същия период на 2018 г. Освен Duster, отлично се продава и Sandero, който излезе на трета позиция след VW Golf и Renault Clio.

Dacia Duster Black Collector

Ръководството на компанията Renault, която е собственик на Dacia, е много доволно от представяето на бюджетната марка и ще инвестира 100 млн. евро в румънския завод. Това ще позволи увеличение на производството от сегашните 350 000 бройка на година до 400 000. 

"Благодарение на това разширение на производствените мощности, съвсем скоро в гамата на Dacia ще се появят два нови SUV-модела", разкри пред румънското издание News.ro Кристоф Дриди, изпълнителен директор на Automobile Dacia и Groupe Renault Romania. 

Dacia Duster Black Collector

Какви ще са тези машини, остава да гадаем. Според информациите, вероятно става дума за 7-местна версия на кросоувъра, а не е изключено да видим и крос-купе, което да представлява европейската версия на представеното по-рано тази година Renault Arkana. Не е тайна, че шефовете на Renault обмислят и пускането на пикап Dacia.

Що се касае до лимитираната версия Black Collector на Dacia, в нейната основа е вариантът с ниво на оборудване Prestige. Той е получил аудиосистема Focal, система за безключов достъп, система за кръгово наблюдение с видеокамери и мултимедия, поддържаща Apple CarPlay и Android Auto. 

Dacia Duster Black Collector

На външен вид кросоувърът се отличава по черния металик с декоративни апликации в жълто и сиво. Всички бройки от тази серия ще бъдат само с предно предаване, като ще получат 1,3-литровия бензинов турбомотор със 130 к.с., който е съвместна разработка на Renault-Nissan и Daimler.

Снимки: Renault

0 от 500