IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Холивудски композитор ще озвучава колите на BMW

Ханс Цимер се заема с електрифицираните модели на марката

Холивудски композитор ще озвучава колите на BMW

Компанията BMW обяви, че известният композитор Ханс Цимер ще разработи звука, който ще издават електрифицираните модели на марката. При това става дума не само за електрическите автомобили, но и за хибридите.

Цимер вече е работил с BMW, след като през лятото той записа звуците, издавани от концептуалния модел Vision M NEXT. Става въпрос за ускорение и спирането, имитацията на двигател с вътрешно горене, а също така и звуците от натискане на бутони. Звуковият съпровод има не само естетическа функция, но и практическа, тъй като предупреждава пешеходците за приближаване на електромобил.

Колекцията, разработена от Цимер за баварската компания, ще се появи под нов бранд - BMW IconicSounds Electric.

Ханс Цимер е един от най-иновационните композитори в киноиндустрията. През 1988 г. той е номиниран за "Оскар" в категорията "Най-добър оригинален саундтрак" за фирма "Рейнмен", а след 7 години получава 3 награди наведнъж - "Оскар", "Златен глобус" и "Грами"  в категорията "Най-добър саундтрак" за анимационния филм "Цар Лъв".

През годините Цимер е създал музиката за фирми като "Пърл Харбър", "Карибски пирати", "Мадагаскар", Интерстелар", "Началото", "Черният рицар", "Да возиш мис Дейзи" и др.

Снимка: BMW

0 от 500