IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla се превърна в мултимедиен център

Собствениците вече могат да пеят караоке и да гледат видео от най-популярните платформи

Tesla се превърна в мултимедиен център

Американската компания Tesla пусна мащабна актуализация на софтуера на електромобилите си - версията 10.0 се отличава с функция за повикване на колата от разстояние 30 м, достъп до поточно видео и аудио, караоке с дублиране на текста на централния дисплей и други новости.

В новата версия е разширен обхватът на функцията Summon, която позволява на собственика "безпилотно" да придвижва електрическия автомобил с помощта на мобилно приложение. Ако по-рано колата можеше да бъде "повикана" от няколко метра, след актуализацията обхватът е разширен на 30 м. Tesla ще може да избягва препятствия, но при възникване на извънредна ситуация отговорността при евентуален инцидент ще бъде на собственика.

Друга новост е Tesla Theater. Отсега нататък собственикът на автомобила ще може да пуска видео на целия екран на централния дисплей. Видеоклиповете от YouTube, Netflix или Hulu обаче могат да се гледат само в паркирана кола. В допълнение, електрическите автомобили получиха модернизиран навигатор с възможност за посещение на случайни места за хранене или атракции.

В автомобилите на Tesla вече е вградена и популярната музикална услуга Spotify. Достъпът става чрез SIM картата на телефона. Появи се също така и секция с видеоигри, които се играят на дисплея, като е добавено популярното заглавие Cuphead. Игрите се управляват от волана или с помощта на джойстици, които могат да се свържат към Tesla с помощта на USB интерфейс.

Собствениците на Tesla могат да актуализират софтуера, като кликнат върху няколко бутона и се свържат към безжичния интернет. Феновете на марката от Калифорния вече наричат софтуера от десетата версия най-глобалният ъпдейт в историята на бранда.

0 от 500
  • #4
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    на ваг са им открили и измамен софтуер за повикване - ако колата сгази някой бяга от произшествието и после лъже че изобщо не е била там
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До 2ри ( преди 4 години )
    А имаш ли информация дали при другите марки с функция за повикване при инцидент отговорност носи производителя
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами то излиза, че Тесла не е кола, а подвижен увеселителен салон. Да продължават да я кичат с още глупости, а после се чудият защо спят в колата докато се движи. Ще четем после "Ами гледах си шоу-то и не видях пешеходеца или камиона..."
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    А във вагените е сложен изцяло нов измамен софтуер - 10-то поколение, мега усъвършенстван.