IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Golf R ще бъде най-мощният в историята

Хечбекът има много по-екстремен вид от предшественика си

Новият Golf R ще бъде най-мощният в историята

Това е първият поглед върху изцяло новия VW Golf R, след като "уловен" по време на тестове в Южна Африка. Дори в тази единствена снимка има няколко подсказки, че той е по-фокусиран от всеки досегашен Golf.

Първо, джантите, чийто дизайн е много подобен на 19-цоловите поръчкови Pretoria, използвани в предишното поколение Golf R. Тези джанти спретнато запълват арките, намеквайки, че пътният просвет е по-малък в сравнение с този на стандартния Golf.

Предната броня пък е много сходна с дизайна на вече пуснатия на пазара хибриден Golf GTE, но от решетката се подава голям интеркулер. За разлика от GTE обаче, кантът на радиаторната решетка не е "светещ", а сребърен.

Техническите характеристики на следващия Golf R още не са потвърдени, но шефовете на Volkswagen вече казаха, че най-бързият вариант на Mk8 Golf ще има мощност от над 300 к.с. Както и досега, ще се използва системата VW 4MOTION за задвижване на всички колела.

За тази итерация на Golf R се очаква мека хибридна система, която да осигури допълнителна мощност. За разлика от по-малките версии на новия Golf, които осигуряват малък електрически импулс за намаляване натоварването на двигателя с вътрешно горене, следващата хибридна "помощ" на R ще се появи под формата на електрически компресор. По принцип, подобно на системата, използвана в Audi S6, това би трябвало да помогне на практика да се елиминира турбо дупката.

0 от 500