IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият кросоувър на Geely и Volvo започва от 32 000 евро

Моделът Lynk & Co 05 ще получи и хибридни версии (ГАЛЕРИЯ)

Новият кросоувър на Geely и Volvo започва от 32 000 евро

Марката Lynk & Co бе създадена през 2016 г. и е съвместен проект на Geely и Volvo (шведската компания от своя страна принадлежи на китайците). Сега в гамата й има три модела: кросоувърите 01 и 02, както и седанът 03. Догодина към тях ще се присъединят още два паркетника. Единият вече е почти напълно разсекретен - купеобразен кросоувър с индекс 05. Няколко негови изображения бяха публикувани миналия месец, но сета на страницата Lynk & Co в популярната китайска социална мрежа Weibo се появиха нови снимки, включително и първите скици на интериора.

Подобно на другите модели на младата марка, 05 е базиран на шасито CMA, разработено от Geely заедно с Volvo. Дължината му е 4592 мм, с 80 мм повече от тази на Lynk & Co 01 ("двойката" е още по-къса), а междуосието и на трите кросоувъра е 2734 мм. В същото време обаче 05 е по-къс от купеобразния кросоувър Geely Xingyue (известен и като FY11), който е изграден върху същото шаси и чиято дължина е 4605 мм (разстоянието между осите при него е 2700 мм).

Lynk & Co 05

Външно "петицата" се отличава от събратята си, освен по силуета, с различните брони, радиаторна решетка и задни светлини. Интериорът на Lynk & Co 05 е почти напълно оригинален, докато 01 и 02 са адски сходни в това отношение. Купеобразният кросоувър е получил нов преден панел и различен волан. Екранът на мултимедийната система е по-голям и без физически бутони и кръгли селектори. Два такива селектора обаче са разположени отдолу, а за какво служат още не се знае (може би за управление на климатика).

Lynk & Co 05

По предварителни данни Lynk & Co 05 ще бъде оборудван с двигатели, познати от другите модели на марката. Това са бензинови турбо мотори на Volvo - 3-цилиндров 1,5-литров с мощност 180 коня и 4-цилиндров 2-литров, развиващ 190 к.с. На върха на гамата ще има версия на последния двигател с мощност 254 коня, също на Volvo. В една от снимките на задната врата ясно се вижда табелката 4WD. Освен това се очаква моделът да получи и хибридни версии.

Lynk & Co 05 ще се появи на китайския пазар през първата половина на следващата година. Местните медии прогнозират, че базовата цена на купеобразния кросоувър за бъде 250 000 юана, или 32 340 евро. За сравнение, Lynk & Co 01 започва от 150 800 юана (към 19 500 евро). Засега марката е представена само в Китай, но наскоро обяви, че от догодина ще започне да продава моделите си и в Европа.

Що се отнася до втория нов кросоувър, той, по неофициална информация, ще получи индекс 06. Предполага се, че това ще бъде SUV с три реда седалки. Нещо повече, някои от китайските медии смятат, че моделът няма да се базира на шасито CMA, а на една нова платформа, наречена Geely DMA. Възможно е това да е модернизирана версия на шасито Volvo SPA (върху нея са направени моделите от сериите 60 и 90).

Снимки: Lynk & Co

Още снимки: в галерията по-горе

0 от 500