IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Военен "Гелендваген" лети с хеликоптер

30-годишен всъдеход беше възстановен в оригиналния му вариант

Военен

Ателието Expedition Motor Company, което се е специализирало в преработката на военни Mercedes-Benz G-Class в граждански автомобили, представи своя нов проект. Всъдеходът, който е на 30 години, не само може да с използва всеки ден, но и е научен на някои трикове.

Всъдеходът с името Wolf (Вълк) и индекс 250GD се появява през 1991 г. Възстановяването му в оригиналния вид е отнело 1000 човекочаса. За това време автомобилът е бил разглобен на съставните му части, като проблемните са били заменени с нови. Каросерията е боядисана в оригиналния цвят, а мекият покрив е заменен с нов.

Mercedes-Benz G-Class Wolf

Всички гумени детайли също са заменени с чисто това, а в окачването са поставени нови  пружини Eibach и амортисьори Bilstein. Освен това, всъдеходът е получил нова оптика, допълнителна защита на каросерията, шнорхел и нови гуми. Поставени са допълнителни държачи, с които всъдеходът се закачва за хеликоптер, който да го закара до трудно достъпни места.

В Expedition Motor Company не са се решили на смяна на силовия агрегат и автомобилът запазва стария дизелов 5-цилиндров дизел. Все пак, той е преработен, като износените елементи са заменени с нови. Същото е направено и със стандартната трансмисия.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Exedition Motor Company

 

0 от 500