IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti иска пари от VW Group за новия си модел

Компанията смята да направи "евтин" електромобил с 4 места

Bugatti иска пари от VW Group за новия си модел

Компанията Bugatti води преговори с концерна-майка Volkswagen Group за създаването на модел. По данни на Bloomberg, това ще бъде 4-местен автомобил с изцяло електрическо задвижване, който ще струва до 1 млн. евро. За сравнение, цената на единствения модел на марката в момента - хиперколата Chiron, започва от 2,4 млн. евро.

Идеята на Bugatti е новият модел да се различава коренно от Chiron, като това ще бъде или гран-турър или кросоувър, който ще е далеч по-практичен от спортна хиперкола. Ако на проекта бъде дадена "зелена" светлина, то компанията ще увеличи годишното си производство от сегашните 100 машини на 600. Все още обаче не е ясно, дали VW AG ще се съгласи да отдели пари за толкова нишов модел.

"Индустрията се развива много бързо, като нещата неперкъснато се променят и ние трябва да сме готови за това. Идеята е новият ни автомобил не само да бъзе съвършен технически и инженерно, но и да носи приходи на концерна", коментира изпълнителният директор на френската компания Стефан Винкелман.

Във всички случаи марката Bugatti я очакват сериозни промени през следващите няколко години. Ръководството на VW AG иска да създаде нова група, в която да влязат трите бранда от концерна, който произвежда луксозни и скъпи коли - Bugatti, Bentley и Lamborghini.

Снимка: Bugatti 

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Бугати са застанали пред ФВ и с глас, който се чува преди детето да ревне...Айде бе бате, дай някой лев... ако добавим и подходящия акцент на едни наши сънародници...картинката става уникална. :)