IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Audi S8 се оказа по-бързо от обявеното

Спортният седан ускори от 0 до 100 км/ за 3,57 секунди (ВИДЕО)

И Audi S8 се оказа по-бързо от обявеното

При представянето на новото Audi S8 от компанията-производител обявиха, че спортният седан ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди. Както и в случая с Audi RS7 Sportback, сега също се оказа, че автомобилът е още по-бърз.

Екипът на Auditography беше в Барселона, където се запозна отблизо с автомобила и му направи доста впечатляващи снимки. Седанът не се отличава значително от стандартната версия на модела, но пък под капака му е поставен 4,0-литров туин-турбо V8 двигател, който развива впечатляващи 571 к.с. и 800 Нм въртящ момент.

Естествено, беше проверена и бързината на боядисания в специалния цвят Navarra Blue Metallic автомобил. И той успя да развие от 0 до 100 км/ч от място за 3,57 секунди, което е с цели 0,23 секунди по-бързо от обявеното. Което, вссъщност, е забележителен резултат за автомобил, тежащ 2230 кг. без шофьора.

Цените на новото Audi S8 стартират от 129 500 долара, но ако се поставят предлаганите допълнителни опции, то сумата ще набъбне с още поне 50 000 долара. За спортния седан се предлагат система за нощно виждане, кожен салон и акустична система  Bang & Olufsen с 23 колони.

Audi S8

Трябва да се отбележи още, че S8 няма да остане най-мощната версия на лимузината. В Audi не предвиждат RS-версия на модела, но пък ще има S8 Plus, която ще е с хибридно задвижване.

Снимки и видео: Auditography

0 от 500