IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi даде старт на A6 Plug-In Hybrid

Хибридът е с 367 к.с. системна мощност и 53 километра електрически пробег

Audi даде старт на A6 Plug-In Hybrid

Audi продължава да разширява гамата си от плъг-ин хибриди. Последният представен модел е A6 55 TFSI e quattro. Той е със системна мощност 367 к.с. от двулитров бензинов мотор и електромотор.

Четирицилиндровият бензинов двигател е с мощност 252 к.с., а електромоторът – със 105 кВт пикова мощност. Електромоторът е вграден в седемстепенната кутия с два съединителя. Още при 1250 оборота в минута системата достига максималния въртящ момент от 500 нютонметра.

Акумулаторът е монтиран в задната част на автомобила и е с капацитет 14,1 кВт/ч. Пробегът на електричество е до 53 километра. Това в повечето случаи е достатъчно за дневния пробег. В Германия автомобилът се облага с данък в половин размер.

A6 PHEV

Ускорението на A6 TFSI e 55 quattro до 100 е за 5,6 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч. Чисто електрически може да се шофира до 135 км/ч. Моделът е и единственият сред конкурентите си, който притежава система за двойно предаване.

Шофьорът може да избира между режими EV за чисто електрическо придвижване, Hybrid за ефективна комбинация на двата мотора и Hold за запазване на наличната електрическа енергия.

В хибриден режим стратегията за предвиждащо управление гарантира максимална ефективност и възможно най-висок дял електрически пробег. Тя командва силовото предаване така, че последната отсечка преди целта да бъде премината чисто електрически, а акумулаторът да бъде зареден предварително. За целта се използват данни от навигацията, онлайн данни за трафика и съхранени данни за стила на шофиране.

С предлагания с автомобила кабел тип 3 плъг-ин хибридното А6 може да бъде зареждано с до 7,4 кВт. Пълният заряд на акумулатора се постига за два часа и половина.

Моделът ще се предлага серийно с пакет S-line, черен външен пакет, черни капаци на огледалата и затъмнени стъкла. Екстрите включват матричните LED-светлини, спортните седалки, климатроникът с четири зони, виртуалният кокпит и други. Плъг-ин седанът може да бъде поръчван на цени от 68 850 евро.

Снимки: Audi

Тагове: e quattro phev a6 audi
0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Бай брадър ( преди 4 години )
    Единствения awd, ама друг път. Митсубиши аутлендър и волво v60 имат плъг ин хибриди awd от години..
  • #4
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Браво на Ауди ( преди 4 години )
    Това Хюндай го има от преди няколко години. Много започна да ми наподобява на Епъл тази компания. Предлагат едно нищо, но на уникално висока цена.
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    теслЪ ( преди 4 години )
    "Пробегът на електричество е до 53 километра. Това в повечето случаи е достатъчно за дневния пробег. " Мноооого ме съмнява , който го купи да кара по 50 км на ден:))) Ще трябва и доста бензин за да се ползва тази кола!
  • #2
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Чук ( преди 4 години )
    Айде още една вагинална ярмомелка
  • #1
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    12К повече от хибрида на 5та серия със същото ускорение явно не искат да го продават много