IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari представи новото си купе Roma

Суперколата ще вдига 100 км/ч от място за 3,4 секунди

Ferrari представи новото си купе Roma

През последните дни се появиха слухове, че Ferrari подготвя премиерата на ново спортно купе, изградено на базата на кабриото Portofino. Те се оказаха истина и италианската компания представи най-новия си модел, който е получил името Roma.

От Маранело уточняват, че кръстеният на италианската столица модел представлява едновременно почит къ Вечния град и отправка към 60-те години на миналия век. Дизайнът на купето трябва да припомня епохата на "долче вита" (сладък живот), в която се появиха култови модели на Ferrari, в това число семейството 250GT (Berlinetta Lusso и 250GT 2+2).

Ferrari Roma

Новото купе е запазило 3,9-литровия V8 двигател, който развива мощност от 620 к.с. и 760 Нм, като в случая той е съчетан с нова 8-степенна роботизирана скоростна кутия, разработка на Ferrari. Тази трансмисия е с 6 кг. по-лека от предишния "автомат" със 7 предавки, като предлага и по-бързо превключване. Нова е и изпускателната система на автомобила.

Теглото на Roma е 1472 кг., като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,4 секунди, а до 200 км/ч - 9,3 секунди. Максималната скорост е 320 км/ч. За първи път "гран турър" на Ferrari получава система Side Slip Control с 5 позиции. Освен това, автомобилът може да се похвали с активен спойлер, интегриран в задното стъкло и система Dynamic Enhancer, която регулира работата на спирачките в зависимост от условията на пътя.


Още снимки - вижте в галерията.

Интериорът на спортното купе предлага напълно нова концепция, тъй като са направени две отделни капсули за водача и спътника му. Roma има нов волан, 16-инчов приборен панел (диагоналът на мултимедията е 8,4 инча), както и специална функция "комфортен достъп". Благодарение на нея колата няма нужда от дръжки на вратите. Има и допълнителен дисплей за пътника до шофьора.

Снимки: Ferrari

0 от 500