IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И разреден смартфон ще отключва моделите на BMW

Собственикът вече няма да има нужда да вади джаджата от джоба си

И разреден смартфон ще отключва моделите на BMW

Баварският автомобилен производител BMW анонсира второто поколение на функцията за сигурност, която отключва автомобила с помощта на смартфон. Тя използва технологията NFC (Near Field Communication), но сега компанията е добавила възможността при отключването на колата да се използва не само смартфон, но и "умен" часовник. Голяма особеност на актуализираната система е появата на чип за сигурност, който помага да бъде прочетен цифровият ключ, дори при изключен или разреден смартфон или часовник.

Стартирането на двигателя на автомобила е възможно при условие, че устройство с инсталираното към него приложение е поставено, например, на безжично зарядно устройство в салона на колата. Освен това собствениците на автомобили от марката BMW ще могат да изпращат "ключове" до най-много петима души, така че и други хора, например техни роднини или колеги, да използват автомобила. Компанията обаче още не е предоставила списък на мобилните устройства, които поддържат новата система.

BMW ключ за достъп

В близко бъдеще цифровият ключ на BMW ще бъде "научен" да използва протокола UWB 3.0 (Ultra-Wide Band), който ще позволи отключването на колата и стартирането на двигателя без устройството да бъде вадено от джоба или от дамската чанта, например. В момента джаджата с NFC трябва да бъде почти допряно до дръжката на вратата на автомобила. Датата на пускане на новата технология все още не е обявена.

Снимки: BMW

0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Попитали радио "Ереван". Може ли разреден телефон да продължи да работи?Може, отговорило радиото, но само ако ФБР го е разредило.