IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всички срещу лидера - 5-те основни конкурента на VW Golf

Имат ли изобщо шансове съперниците на родоначалника на класа?

Само преди дни на тържествено мероприятие във Волфсбург беше представено новото, осмо поколение на Volkswagen Golf. Моделът, който даде името си на цял клас автомобили в Европа, претърпя сериозно промени най-вече в оборудването, докато дизайнът му може да бъде определен като еволюция.

Още базовият вариант на модела има цифров кокпит, а срещу доплащане клиентите получават опции, които не са характерни за този клас. Сред тях са тризонов климатик, премиум акустична система и още редица други технологии.

VW Golf

Гамата двигатели на новия Golf предлага колосална свобода. От 1,0-литров турбомотор с 90 к.с. през хибриди (един "мек" и два зареждащи се) до версия R с 300 к.с., което също ще помогне за успеха на този модел. Още повече, че дори предишното му поколение, което напуска пазара, продължава да е лидер по продажби.

Какво обаче предлага неговите конкуренти в класа? И имат ли те изобшо шансове да се преборят с най-успешния модел в Европа от дълги години насам. Ето 5-те основни съперника на VW Golf, които ще се опитат да отмъкват по-голяма парче от тортата:

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #46
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Нищо лично ( преди 4 години )
    В Барселона взехме рента-кар една Киа Сийд 1.4 дци,много комфортна и безшумна колица,останах удивен колко са напреднали корейците(навремето съм покарвал няколко от първите Кии).Много солидно изработена,верно не може да се похвали с някакъв "спортен дух",но за тази цена,качество и комфорт по нищо не отстъпващо на Голф.Понякога си мисля,че за малко повече бързина(Голф) не си струва човек да се ръси едни 10-15 хилки отгоре!Отидете на почивка с жената и децата до Тайланд,Камбоджа за една седмица!
  • #45
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Iiieq ( преди 4 години )
    Такъв *** като голф повече не бих взел. Става въпрос за шестицата. Пълен дарак, добре че се отървах от него. Да си го хвалят швабите и купуват. Половината му продажби си ги правят те. Който иска надеждност, здравина и комфорт да се ориентира към друг автомобил...
  • #44
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Васо ( преди 4 години )
    Вие, т.нар. самураи, имате ли представа, колко напред в технологиите е концерна ФВ? Нямате явно, щом пишете такива дивотии. Голф клас, поло клас, пасат клас, това не е измислено от Аутобилд. Никой не е виновен че българина става все по беден и трябва да купува откровени бангии, самозаблуждавайки се, че
  • #43
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И нито дума за новото поколение адаптивен круз контрол, или някаква автономност. Иначе се хвалим за аудиото и тризоновия климатик. Жалки са!
  • #42
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Не искам да обиждам никой, но за мен голф е една банална пластмасова друсалка, нищо повече. Тези екстри, за които пише, струват толкова солено, че цената на скромното иначе голфче скача над 60 000 лв. Хубаво, но за тези пари има много модели в по-горния клас, в които тези екстри са серийни и се возиш царски, с всичките плюсове на D-сегмента.
  • #41
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Кндзефа си остава кендзеф, какъвто и номер да му сложат отзад. А напушеното фенче с концепцията да вземе малко да почне да чете и да ползва нещо повече от Ауто билд! Може случайно да открие, че концепцията е на други много преди да се появи Гоуф. Крадат я по утвърдената тяхна традиция и я представят едва ли не за тяхнаи дори успяват да излъжат по-глупавата част от населението с т.нар. "гоуфов клас". Този "клас" автомобили го има само в АБ. А и другата им "легенда" Кефер и той е краден. Циркаджии
  • #40
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До #42 ( преди 4 години )
    Прави си, но те и на Королата не могат да платят каското. Като стана дума за Корола, ми има аналог на Голф, такъв дето Голф няма да настигне никога по продажби.
  • #39
    15 rate up comment 20 rate down comment
    Ней ( преди 4 години )
    Голф е номер едно! Няма аналог, това е оригиналната концепция, която всички останали копират от 1974г. Това, че ***, от панелката е купил *** тойота на старо за 10к и сега си я хвали, в статия, в която тази марка не участва е само доказателство, на това, което твърдя. 99% от пишман коментаторите тук не могат само каската за първата година на Голф 8 за платят...
  • #38
    6 rate up comment 13 rate down comment
    до 35 ( преди 4 години )
    хахахах трошота и без пари да ми я дават никога не бих я взел... егати варела гаден.
  • #37
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #38 трябва да си доста куха лейка да направиш подобен коментар :)