IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пет модела, които ръждясват най-много

Класацията на NJCAR включва автомобили, произведени през периода 2004-2015 г.

Експерти от британското издание NJCAR направиха класация с петте най-сериозно ръждясващи автомобили, произведени през периода 2004-2015 г. Те са изследвали над 50 популярни модела, като са установили кои техни детайли са най-податливи на корозия. Четири от тези пет модела са често срещани и на пазара на коли на старо в Европа и съответно в България.

0 от 500
  • #12
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Сейчиро ( преди 4 години )
    Имах същата Мазда 6, която вече е на 17г и няма точка никъде...
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Хлопел ( преди 4 години )
    Защо не работи форума на Опел?-Сигурно е раждясал сървъра.
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 4 години )
    Ако са ви внесени от Италия колите, ръжда почти няма как да има. Ако са от Германия, Австрия и т.н. - по- на север, вече друга работа...
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Петър ( преди 4 години )
    Алмерата от снимката се е произвеждала до 2003 .... Сигурно има и алмери които са ръждясали, аз обаче все още не съм виждал.
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    до: lordlosh Да дойдеш да ми покажеш на Акорда къде му е ръждата, защото нещо не я виждам! За справка 2004-та година производство е колата. Имам и други познати с Хонди различни модели около тази година и ръжда не съм виждал. Ти къде я видя ми е много интересно. Старите Хонди преди 1996 г. имаха проблеми с ръждата, но след това ги оправиха нещата.
  • #7
    6 rate up comment 0 rate down comment
    112 ( преди 4 години )
    Аз имам Мазда 3 ВК от 2008 година. Вече 11 години я карам и освен ауспуха който не се покрива от кората другаде наченки на ръжда няма.
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 4 години )
    Болшинство от западни глокници.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Алмерата ми е 2002 г. производство и ръжда НЯМА! За ламарините говоря. След 10тата година взе да избива ръжда по дъното на колата там където камъчета са удряли и са разрушили боди кита. Изстъргах ръждивите участъци с телена четка, грундирах и намазах с боди грунд на битумна основа (като смола е) цялото дъно на колата. От тогава ръжда не съм виждал никъде. Дори съм с оригиналната ауспух система, която също не е мръднала. Нея още, като взех колата я напръсках с поцинковащ спрей и няма грам ръжда.
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Маздите ръждясваха докато бяха под шапката на Форд. С Форд ги правеха с едни и същи ламарини и заради това. След, като се разделиха, няма Мазда, която да ръждясва.
  • #3
    8 rate up comment 8 rate down comment
    lordlosh ( преди 4 години )
    Астрата и Форда при добра поддръжка нямат никакви проблеми с ръждата. Не знам откъде го измислихте, че и топ 5 ги сложихте.Японките обаче си гният сериозно от тия години, в това число и Хондите.Всички модели на Мазда гният сериозно. Дори и следващото поколение има не малко проблеми с ръждата.След това Мазда използва частично поцинковане и нещата се подобряват.