IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Краш-тест по китайски: в колите поставят прасета и кучета

Европейските експерти оспорват ефекта от тези изпитания

Краш-тест по китайски: в колите поставят прасета и кучета

Нов сериозен скандал е на път да избухне в автомобилната индустрия, след като се оказа, че китайските компании използват в краш-тестовете си животни, най-чето прасета и кучета. Те са вързани с колан за седалката, след което колата се удря в стена със скорост 50 км/ч, съобщава британския The Sun.

По данни на изданието, повечето животни или загиват на място, или получават тежки наранявания. Китайците твърдят, че подобни изпитания им помагат да разберат какво се случва по време на катастрофа с малки деца в колата, но това беше оспорено от европейски експерти. Те са категорични, че човешката анатомия силно се отличава от животинската.

Самата идея за използване на животни по време на тестове не е нова. През 60-те години на миналия век в САЩ започват да поставят прасета в тестваните коли, като тази практика продължава час до 1993 г. Тогава обаче организации за защита на животните се наместват решително и на тази практика е сложен край, а хората вече дори забравиха, че е имало подобни изпитания.

0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Гост ( преди 4 години )
    Тази статия не ми се вярва да е истина. Първо жълтурите са доста напреднали технически. Второ има си кукли и на възрастни и на деца със сензори които мн добре отбелязват нараняванията. И после на компютъра се вижда ясно кое, как, къде и защо. Така че ми се вижда доста безмислена тази статия.
  • #4
    4 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    европейците използват живи хора при краш тестове но ако е животно вият до небесата
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Страшна идиотия. А уж китайците били напреднала нация...
  • #2
    0 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това се отнася за китайските трошки, надявам се.
  • #1
    19 rate up comment 3 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Ето една добра идея.Всички дето са с доживотни присъди така ще си заработват "хляба". Защо е нужно ние да ги храним....Така поне реално ще може да се прецени става ли колата или не :)