IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Magna ще прави трансмисии за BMW

Договорът е най-големият в историята на канадската компания

Magna ще прави трансмисии за BMW

Канадската компания Magna ще произвежда новите хибридни трансмисии и роботизирани скоростни кутии с два съединителя за моделите с предно задвижване на BMW. Това стана ясно след подписването на многогодишен договор между двете компании.

Финансовите условия не се споменават, но от Magna уточниха, че това е най-големият контракт в историята й. Трансмисиите ще се произвеждат в заводите на канадската компания в Германия и Словакия. До пролетта на тази година Magna имаше и завод за автомобилни компоненти в Пловдив, който обаче бе продаден на южнокорейска компания.

Канадците не споменаха колко от моделите на баварския автомобилен производител ще получат новата им технология. Не стана ясно и колко бройки ще се правят на годишна база, нито кога ще започне производството им. От Magna обясниха, че тази "потайност" е по изрично настояване на BMW.

Говорител на Magna посочи, че ново хибридно решение не оказва влияние върху общия размер на трансмисията, "което осигурява производствена гъвкавост за BMW". Освен това новите хибридни трансмисии имат вграден високоскоростен електромотор, работещ от мрежа с напрежение 48 волта, "осигурявайки иновативни функции на шофиране, като в същото време допълнително подобряват икономичността на превозното средство".

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    теслЪ ( преди 4 години )
    "Канадците не споменаха колко от моделите на баварския автомобилен производител ще получат новата им технология." !??!?! Не били споменали , колко модели ,но са обявили, че са моделите с предно предаване и хидбридни! До 2 , кутията на ZF не се ползва в споменатите модели, но чукча писател, той не е читател:))))
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ако бенветата ... ( преди 4 години )
    се откажат от 8-степената ZF нищо добро не ги чака!
  • #1
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Всъщност Магна купиха Гертраг, които пък до сега правиха кутии за БМВ. Така че това си е очаквано. Щом Канадци купуват Немски компании и то за производство на ск. кутии .. на мен не ми звучи добре.