IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кросоувърът Urus става състезателен автомобил

Версията ST-X ще дебютира в Lamborghini Super Trofeo догодина

Кросоувърът Urus става състезателен автомобил

Версия на италианския кросоувър Lamborghini Urus, която ще получи обозначението ST-X, ще дебютира в състезателния сезон догодина. Тя ще бъде представена по време на световните финали на сериите Lamborghini Super Trofeo 2020 в град Мизано Адриатико.

Автомобилът ще получи много технически и аеродинамични иновации. За първи път представен преди почти година като концепта Lamborghini Squadra Corse, кросоувърът се завръща с нови официални изображения, които бяха публикувани този уикенд в Испания по повод световните финали на Super Trofeo.

Lamborghini Urus ST-X

ST-X ще бъде повече от просто Urus със състезателна ливрея, тъй като кросоувърът ще претърпи значителни технически промени. Знае се, че финалната версия на автомобила ще бъде 550 кг по-лека от "гражданския" вариант, или 1650 кг. Значителната загуба на тегло ще бъде постигната чрез широкото използване на въглеродни влакна. Други промени в сравнение със стандартния Urus ще включват допълнителни въздухозаборници на капака и състезателна изпускателна система с нови шестоъгълни накрайници.

Lamborghini Urus ST-X

"Първият супер кросоувър в света на гонките"ще бъде оборудван с 4-литров V8 двигател с две турбини, осигуряващ мощност от 650 конски сили и 850 Нм максимален въртящ момент. Динамичните характеристики на състезателната версия не бяха разкрити, но се очаква показателите да бъдат значително подобрени в сравнение със стандартния Urus, който ускорява от място до 100 км/ч за 3,6 секунди и развива максимална скорост от 305 км/ч.

Снимки: Lamborghini

0 от 500