IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Urus осигури 60% от продажбите на Lamborghini

Италианската компания отчете двоен ръст на световния пазар за 2019 г.

Urus осигури 60% от продажбите на Lamborghini

Италианският автомобилен производител Lamborghini публикува данните за продажбите си за първата половина на 2019 година. Оказа се, че около 60% от общия обем на реализираните коли се пада на първия всъдеход на марката - Urus.

От 1 януари до 30 юни са продадени 4553 автомобила Lamborghini по целия свят. За сравнение, резултатът за същия период на 2018 г. е 2327 бройки, което прави скок от 96%. Големият ръст в продажбите се обяснява с пускането на пазара на кросоувъра Urus, който се оказа много популярен. За първите 6 месеца на годината от него са продадени 2693 бройки, или 59% от общия брой.

Urus

Освен това кросоувърът позволи на марката да затвърди позициите си в САЩ и да увеличи продажбите си там със 128%, до 1543 бройки. Сега това е най-големият пазар за компанията. Следват Китай, Великобритания, Япония и Германия. През първата половина на годината търсенето на Lamborghini в Азиатско-Тихоокеанския регион се е увеличил над два пъти (до 1184 бройки), а в Европа, Близкия Изток и Африка ръстът е със 67% (до 1826 бройки).

Според шефа на бранда Стефано Доменикали, Urus е привлякъл нови клиенти - за 70% от купувачите този кросоувър е първият модел Lamborghini в гаража, като повечето тях вече притежават пет или шест автомобила от други премиум марки. Доменикали посочи, че компанията смята да увеличи броя на продажбите на Urus до 4500 бройки годишно.

Снимки: Lamborghini

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Това не е "първия всъдеход на марката"
  • #2
    8 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 4 години )
    Много е просто.Туарег има *** и Пульо, а Ламбо имат само отбрани.Не че всичките не са под една шапка...А *** друго си е дакажеш, че си си купил Урус-пия за 2 коша пари, а не Туарег за шапка и половина.
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 4 години )
    Продължавам да недоумявам защо хората си харчат парите за SUV от Ламбо или Порше. Да си купят Туарег. Ще получат същото (даже по-добро ако се вярва на оценката която изследванията за надеждност дават на Порше, а с Ламбо положението едва ли е по-добро) на 1/2 от цената. Но както се казва, всеки е свободен да си харчи парите както намери за добре ;)))