fallback

Volkswagen внедрява нов тип въздушни възглавници

Защитната система ще дебютира при електрическия хечбек ID.3 (ВИДЕО)

Първият модел от новото семейство Volkswagen ID - хечбекът ID.3, ще предложи и напълно нов тип въздушни възглавници. Еърбегът ще се разтваря между водача и пътника до него, като при страничен удар ще намалява възможните травми по главата. По-рано тази есен подобна защитата система показа и компанията Hyundai.

Централната въздушна възглавница при Volkswagen ID.3 се монтира отстрани на седалката на водача и се активира при страничен удар. Поставянето на новия еърбег е станало възможно, благодарение на особеностите на електрическата платформа MEB, въпреки че от Hyundai по-рано обявиха, че тяхната система е подходяща за всякакви автомобили.  

☝️Safety first. In the latest episode of “Becoming ID.”, we show the incredible impact protection of the ID.3 during a 60km/h crash test. #VWID3 #NowYouCan #eMobility pic.twitter.com/hn0YRnxT0P

— Jürgen Stackmann (@jstackmann) October 21, 2019

 

Корейците вече са патентовали нова технология, която позволява да се запази достатъчно ниво на здравина на конструкцията, като едновременно с това се намалят размерите и теглото. Техният еърбег е с 500 грама по-лек и много по-компактен от предложенията на конкурентите.

Новият тип въздушни възглавници ще се поставя на моделите, които ще преминат краш-тестове на Euro NCAP през 2020 г. Тогава в изпитанията ще бъде включена оценка на защитата от страничен удар. По данни на Hyundai, с помощта на централния еърбег ще се постигне 80-процентново намаляване на вероятността от травма на главата. Според статистиката, в момента при 45% от случаите на подобни катастрофи се стига до удар между главите на шофьора и спътника му.

Снимка: Volkswagen

 

 

fallback
  • #4
    Gele ( преди 4 години )
    направо не ми се мисли какво може да стане с такава въздушна възглавница в Б-я и семействата, които возят детето си право между предните две седалки (да все още има такива!)
  • #3
    анонимен ( преди 4 години )
    Да наистина VW са десетилетие пред всички останали. А при измамите сигурно са 100 години напред.
  • #2
    анонимен ( преди 4 години )
    Уф, нали вие писахте, че са я измислили Хюндай и ще я слагат от 2020 г. Хайде уточнете се!
  • #1
    Кольо ( преди 4 години )
    ФВ са десетилетие пред всички останали
fallback
Последни