IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota направи летяща метла

И още няколко интересни концепта на компанията от салона в Токио (ГАЛЕРИЯ)

Toyota направи летяща метла

Японската компания Toyota показа много странен експонат на автомобилното изложение в Токио - електрическа летяща метла, наречена e-broom. Нейната мисия е да демонстрира градската мобилност на бъдещето. Разработчиците посочиха че са били вдъхновени от метлите, използвани като превозни средства от вещиците и магьосниците в приказките.

За метлата на Toyota се знае само, че е оборудвана с електромотор, но няма други подробности. Въпреки, че е летяща метла, тя е оборудвана и с колело. Премиерата на странното устройство обаче, повдигна много въпроси. Мъж, облечен в костюм на робот, се появи на сцената и "поязди" метлата, нахлузил ролкови кънки. В същото време шефът на компанията Акио Тойода заяви пред ахналата публика, че електронната метла, всъщност...още не може да лети.

Toyota - концепт

Toyota показа в Токио още няколко необикновени прототипа. Сред тях, например, бе мобилна безпилотна "линейка", която ви позволява да преминете "медицински преглед на бъдещето" на път за болницата. Концептът e-Care със система за разпознаване на лица предава данните от пациента на лекаря и болният е в състояние да общува с доктора по време на пътуването.

Toyota - концепт

Японската компания не е забравила и за околната среда - прототипът e-Chargeair представлява мобилно зарядно за батерии. То може не само да снабдява с ток автомобилите или града, но и да работи като подвижна Wi-Fi точка, а също така да изпълнява функцията на пречиствател на въздуха.

Toyota - концепт

Едноместният прототип e-4me пък е мобилна платформа с функция за виртуална реалност. Всеки пътник ще може да използва концета по свое усмотрение: може да бъде музикално студио, гардеробна, фитнес зала, стая за игри и др.

Toyota - концепт

Състезателният симулатор e-Racer ще накара всеки да се почувства като професионален автомобилен пилот. Благодарение на специалната технология, прототипът "облича" всеки, който седне в него, в състезателен екип, а специалните цифрови очила осигуряват пълно потапяне и усещане, че човек кара на истинска писта.

Toyota - концепт

Toyota също така направи и традиционни прототипи за автосалона. Като концептуалния автомобил LQ, който е оборудван с четвърто ниво автопилот и обучаващ се изкуствен интелект, наречен Yui. Асистентът може да анализира ситуацията наоколо и да информира водача и пътниците за състоянието на пътната настилка или трафика, отговаря за вентилацията на седалката, персонализирането на осветлението и климатизацията, пускането на приятни аромати, съставянето на плейлисти и др.

Снимки: Toyota

Още снимки - в галерията

0 от 500