IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche ще прави кораб за "Междузвездни войни"

Дизайнът му ще бъде вдъхновен от електрическия седан Taycan

Porsche ще прави кораб за

Немският автомобилен производител Porsche и създателите на вселената "Междузвездни войни" се обединиха, за да създадат вдъхновен от електромобила Taycan космически кораб. Тази идея е напълно закономерна, тъй като премиерата на последния филм от сагата - "Възходът на Скайуокър", както и колата ще дебютират по едно и също време в Америка на 20 декември.

Porsche - Междузвездни войни

По-рано този месец се появи информация, че Porsche и филмовата компания Lucasfilm ще работят заедно по "Възходът на Скайуокър". Според представители на немската марка, разработчиците на електрическия спортен седан и Lucasfilm ще създадат космически кораб, който "ще играе важна роля в Междузвездни войни".

Porsche Taycan

Криейтив директорът на Lucasfilm Дъг Чанг отбеляза, че дизайнът ще се състои от елементи на звездните кораби X-wing, Y-wing и U-wing от филмовата сага, в комплект с части от дизайна на Taycan. Разработчиците имат конкретна задача: моделът трябва да има два входа отпред, масивна задна врата и място за двама пилоти и максимум петима членове на екипажа. Корабът може да получи от два до четири двигателя.

0 от 500