IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai постави рекорди за скорост при хибриди и водородни модели

Корейците очакват одобрение от Международната автомобилна федереция

Hyundai постави рекорди за скорост при хибриди и водородни модели

Компанията Hyundai  съобщи, че водородния кросоувър Nexo и хибридият седан Sonata са постигнали рекорди за средна скорост в своите класове. Това е станало на соленото езеро Боневил в САЩ. В момента корейският производител очаква официално потвърждение на постиженията от Международната автомобилна федерация (FIA).

В края на септември кросоувърът Nexo, оборудван със силов агрегат на водородни клетки, е успял да развие на езерото в щата Юта скорост от 170,848 км/ч. Машината е оборудвана с модернизирани аеродинамични брони, каркас за безопасност, противопожарна система и 6-точкови предпазни колани.

Hyundai

Рекорд сред автомобилите, задвижвани от комбинация от бензинов двигател и електромотор, е записал хибридът Sonata. Задвижването на седана става с 2,0-литров двигател с вътрешно горене, развиващ 152 к.с., и електромотор с 52 к.с. Съвкупната мощносг на агрегата е 195 к.с.

Специално за рекордното постижение Hyundai Sonata Hybrid е бил оборудван с нов изпускателен колектор, модернизирано окачване, пренастроен блок а управление на мотора и система за впръскване на азот. Използвано е и високооктаново гориво за състезателни автомобили, като крайният резултат е скорост от 265,009 км/ч.

Hyundai

И двата автомобила са управлявани от шефът на отдела за разработка на нови двигатели на Hyundai - Дин Шлиган. Двете машини ще бъдат показани пред публика по време на тунинг-фестивала в SEMA, който ще се проведе в Лас Вегас в началото на ноември.

Снимки: Hyundai

0 от 500