IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Honda Jazz за Европа е само хибрид

Хечбекът получава бензинов двигател и два електромотора

Новата Honda Jazz за Европа е само хибрид

Компанията Honda показа на автосалона в Токио новото поколение на хечбека Jazz, което ще стъпи на пазара в Европа през 2020 г. Това е първият модел в европейската гама на марката, който получава нова емблема e:HEV. 

С нея ще бъдат обозначавани автомобилите на Honda с нова хибридна система. В нея влизат 1,5-литров бензинов двигател и два електромотора, чиято сумарна мощност не се разкрива. Това ще бъде единствената достъпна модификация за модела в Европа. 

Honda Jazz

Заедно със стандартния хечбек на пазара излиза и всъдеходна версия Jazz Crosstar, която се отличава по увеличение пътен просвет, различната решетка на радиатора, пластмасовите предпазители по праговете и калниците, както и по рейлинга върху покрива.

Сред другите новости за модела са усъвършенствана система Honda Sensing, която включва адаптивен круиз-контрол с асистент за движение в задръствания, и система да аварийно спиране, разпознаваща пешеходци и велосипедисти дори нощем. Jazz е получил и обновен комуникационен комплекс Honda Connect, с чиято помощ може да се управляват от смартфон някои от функциите на автомобила. Тя има директна връзка със спасителни служби при катастрофа.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Honda

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Те правят мек хибрид защото им е по-евтино и по-лесно,а не защото е по-хубав.
  • #1
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много добра кола е Джаз. Многофункционална, широка отвътре с големи възможности за адаптация на вътрешното пространство и товарене на почти всичко за каквото се сетите. Само не зная този хибрид оправиха ли го? Мек хибрид ли е все още и все още ли харчи горе-долу, колкото нехибридната версия? Карал съм ги и двата варианта и определено НЕхибрида повече ми допадна. Нека направят пълен хибрид, като на Тойота и тогава да видим дали ще си помислят за мек хибрид.