IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan показа готов за производство електрически кросоувър

Моделът Ariya е с размерите с X-Trail, а пробегът му е до 480 км

Nissan показа готов за производство електрически кросоувър

Японската Nissan Corporation показа на автомобилния салон в Токио концепта на дебютния си електрически кросовър - Ariya. Дължината на модела е 4600 мм, тоест съпоставим по размер с Nissan X-Trail. Той има 2 електромотора, по един на всеки мост. Тъй като Ariya е концепт, окончателните технически характеристики се пазят в тайна.

Nissan Aria

Предполага се, че моделът ще може да ускори от място до 100 км/ч за по-малко от 5 секунди, както и да изминава до 480 км с едно зареждане на батерията. Nissan Ariya ще бъде първият модел на марката, който ще се базира на моделната платформа CMF-EV, създадена специално за електрически автомобили.

Nissan Aria

Кросоувърът е получил системата за подпомагане на водача ProPilot 2.0, която не само може да осигури помощ при аварийни ситуации (например, да намали пред пешеходци или колоездачи), но и позволява на шофьора да се отпусне при движение по магистрала, като в този случай компютърът поеме контрола над автомобила. ProPilot 2.0 обаче не е новост, тъй като от тази година вече се използва при някои масови модели на японския бранд.

В интериора на електромобила почти няма физически бутони, с изключение на този за стартиране на двигателя. За управление на климатичната система отговарят сензорните бутони, които са интегрирани в дървения панел под 12.3-инчовия централен екран.

Снимки: Nissan

Още снимки - в галерията по-горе

0 от 500