IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Leaf стана кросоувър

Моделът бе показан да дилъри, пробегът му е близо 500 км

Nissan Leaf стана кросоувър

Ако обърнем специално внимание само на електрическите модели, които се предлагат на световния пазар, ще видим, че най-популярният сред тях е Nissan Leaf. Дори е изненадващо, че компанията не надграждат върху успеха му. Особено като се има предвид, че новата тенденция са електрическите кросоувъри.

Скоро обаче това ще се промени. Японският автомобилен производител вече е решил да предложи на клиентите точно такъв вид кола. За основа ще се използват компонентите на Nissan Leaf, но електрическият кросоувър ще се окаже по-мощен и високоефективен автомобил.

Nissan IMq

Някои източници твърдят, че неназованият модел вече е показан на конгрес на дилъри в Северна Америка. Съобщава се, че този автомобил има пробег от 483 км. Ускорението от място до 100 км/ч отнема около 5 секунди, а по размери новият кросоувър се доближава до Nissan X-Trail, но с по-голямо вътрешно пространство.

Nissan IMq

Вероятно, засега става дума само за предсериен прототип. Очаква се обаче моделът да бъде проектирани в стила на Nissan IMq (на снимките). Автомобилът вероятно ще се появи на пазара през 2021 г. и ще стане част от моделната гама от 8 коли на ток.

Снимки: Nissan

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 12 rate down comment
    Тивилизур ( преди 4 години )
    Ама няма по грозни коли от японските! Това нещо прилича на снегорин, баси и ***, вече и Корея и Китай ги биха по външен и вътрешен дизайн да не говорим за европейските тунинг ателиета и дизайнери, че са на светлинни години пред тях.
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    ВАГи, Нероден петко го търси при вурстовете. Те само обещават и ни заливат с новини в които преобладава ЩЕ! Най-използваната частица при тях е ЩЕ и това е от дълги години. японеца, като каже, че нещо ще направи го прави! И това не е през следващата петилетка, както са повечето немски проекти, а само след 2 г. Още повече, че са едни от лидерите при електричките и няма причина да не им вярваме. Виж при немците трябва първо китайците да им го направят и тогава те могат да се бият в гърдите.
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    нероден Петко - чухме че са казали на една неофициална конференция... май, че ще вдига 250км/ч... егати и новинарите.