IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как ще изглеждат колите на Lexus след 10 години

Японската марка отбелязва юбилей с автомобила на бъдещето LF-30 (ВИДЕО)

Как ще изглеждат колите на Lexus след 10 години

През тази година Lexus отбелязва своя 30-годишен юбилей, но засега компанията все още не е направила електромобил, а предпочита залага на хибриди. На автосалона в Токио марката представи модела  LF-30, който показва как в Lexus виждат електрическите коли на бъдещето.

Концепцията Lexus Electrified предвижда до 2030 г. да бъдат създадени технологии за електрическа мобилност, които ще помогнат на човека да продължи да изпитва удоволствие зад волана, като те дори ще направят управлението на автомобила още по-приятно от сега.

Lexus LF-30

Това ще стане възможно с оптимизация на характеристиките на колата и тясното обединение на всички системи за управление. Именно заради визуализацията на тези намерение е създаден и футуристичния концептуален модел. Той разполага с електромотори на всяко колела, благодарение на което дизайнерите получават пълна свобода на действие. Така се съчетава конструкцията с две врати с просторен салон с 4 седалки.

Lexus LF-30 е умен автомобил, който прави много за човека. Например, така настройва система за безкабелно зарядно, че да се съобрази с ежедневното разписание на собственика. Системата разпознава гласа на всеки отделен водач и веднага подготвя предпочитаните от него настройки на климатика, шасито, навигационната и други системи.

Lexus LF-30

Машината разполага с няколко режима на автономно движение, като може да се движи и да паркира без участие на човека. Тя разполага и с автоматичен дрон Lexus Airporter, който сам взима натовареното в багажника и го доставя до дома на собственика. Батерията с капацитет от 110 кВт/ч осигурява пробег от 500 км, а мощността на електромоторите от 500 к.с. позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди. Максималната скорост е 200 км/ч.

За управлението на силовия агрегат в Lexus използват технология, която позволява мигновено промяна на задвижването. Всички мотори се управляват отделно, така че LF-30 може да бъде с предно или задно предаване, както и със задвижване на четирите колела. Системата за векторизация на тягата може да се контролира със софтуера, а тъй като става дума за автомобил на бъдещето, липсва всякаква механична връзка на волана и педали с шасито.

И тъй като 2030 г. е все още далеч, в Lexus имат доста по-прости планове. През ноември марката ще покаже първия си сериен електромобил, а след него ще дебютира и първият хибрид, който се зарежда от мрежана. Догодина компанията ще бъде готова и с платформа за електромоболи, като идеята е през 2025 г. всеки модел на Lexus да има изцяло или поне частично електрифицирана версия.


Още снимки - вижте в галерията.

Снимки: Auto Mail, Lexus

0 от 500