IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-големият Lexus получава още мощност

Компанията запази името LX600 за обновения всъдеход

Най-големият Lexus получава още мощност

Японският производител Lexus подготвя обновяване на най-големия си модел - LX. В момента той е достъпен във версиите LX570 и LX450 , но след фейслифта ще се появи и модификация LX600, като тя вече е регистрирана в патентното бюро в САЩ.

Най-мощният вариант на всъдехода - LX570, както личи от името, е оборудван с 5,7-литров V8 двигател. Неговата мощност е 371 к.с, като има и версия с допълнителен турбокомпресор, която развива 450 к.с.. Дизеловият LX450 разполага с 4,5-литров V8, който разполага с 268 к.с.

Lexus LX

Заявката за новата версия е пусната още на 10 октомври, като освен в САШ, тя е подадена в Канада и Перу. Според някои информации, заявката включва и дизелов вариант, който носи името LX500d.

Любопитното в случая е, че концернът Toyota, който притежава Lexus, готви тотално обновяване на ветерана Toyota Land Cruiser 200, а той е на същата платформа като LX. Новият Land Cruiser ще смени шасито и ще се откаже от V8 двигателя в полза на 6-цилиндрови мотори с турбо, които ще работят в комбинация с нова 10-степенна автоматична скоростна кутия.

Lexus LX

Не се изключва възможността, обновеният LX600 да бъде хибрид, при който допълнителната мощност да се осъществена от допълнителен електромотор.

Снимки: Lexus

0 от 500