IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко струва една легенда?

Lancia Delta HF Integrale се продава на търг в Австрия (ГАЛЕРИЯ)

Автомобили като Lancia Delta HF Integrale са оставили значителен отпечатък в автомобилната история. Една бройка от тази легенда ще бъде продадено на търг на Dorotheum в австрийския град Залцбург тази събота. Неговата уникалност се крие в това, че този автомобил е с 8-клапанов двигател и в същото време има малък пробег (48 925 км), като се има предвид, че е произведен през 1988 г.

Много голямо внимание заслужава добре запазеният интериор, който оставя впечатление, че автомобилът почти не е бил пипнат през цялото това време. Очаква се моделът да бъде продаден за около 22-30 хиляди евро.

Автомобилът е оборудван с двулитров турбо двигател, който развива 185 к.с. Тук има задвижване на всички колела с междуосев диференциал (разпределя 44% от въртящия момент на предните колела и 56% на задните), който се блокира от вискомуфа на Фъргюсън. На задния мост пък е монтиран диференциал Torsen с ограничено приплъзване. Всичко това позволява на пилотите на Lancia Delta HF Integrale в 16-клапановия вариант да спечелят шест пъти поред Световния рали шампионат, което няма прецедент.

Що се отнася до 8-клаповата Delta HF Integrale, този автомобил все още впечатлява със своите динамични характеристики. Той ускорява от място до 100 км/ч само за 6,6 сек, а максималната му скорост е 215 км/ч.

Още снимки - в галерията по-горе

0 от 500