IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Жена застава начело на Renault

Настоящият изпълнителен директор Тиери Болоре ще бъде освободен от поста си

Жена застава начело на Renault

Главният финансов директор на Renault - Клотилда Делбос, ще поеме временно оперативното ръководство на компанията. Очаква се по-късно днес тя да бъде определена за изпълнителен директор на френския производител, като на поста ще замени Тиери Болоре, съобщи френската телевизия BFM.

Бордът на директорите на Renault се събира на спешно заседание, за да обсъди промените в управата. Очаква се Болоре да бъде освободен, след като загуби подкрепата на председателя на Борда на директорите Жан-Доминик Сенар и на френското правителство, което държи 15% от акцииите в компанията.

Пред местни журналисти Болоре нарече новината за предстоящото му отстраняване "напълно неочаквана" и "зашеметяваща". Назначението на Делбос има за цел да стабилизира компанията, която изпадна в криза след ареста на бившия председател на Борда на директорите и главен изпълнителен директор Карлос Гон. Той беше обвинен във финансови нарушения, като това предизвика криза в отношенията с основния партньор в алианса Nissan.

Renault понесе доста удари, след като редица топ мениджъри напуснаха компанията, а планираното сливане с Fiat Chrysler Automobiles се провали, след като не беше подкрепено от френското правителство и от Nissan.

Назначението на Делбос обаче ще е временно решение, като компанията вече търси нов човек, който да помогне за решаване на проблемите. Сред спряганите имена са това на Карлос Таварес, бивш изпълнителен директор на Renault, който сега изпълнява тази длъжност в големия конкрент PSA Group, а също така Фабрис Брежие, бивш директор на Airbus, както Дидие Лероа, който оглавява европейското подразделение на Toyota. 

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 4 години )
    Крайно време беше на марката с форма на п***а да застане жена начело!
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #2 трябват жертви - дъртичка е.. но пък може да е доходоносно.
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами част от PSA е, и няма място за (само)изява. Може да е шеф, но конците ги дърпат другаде. Затова и (може би) вървят нещатата ;)
  • #5
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Тъй-тъй ... ( преди 4 години )
    клотилда съвсем ше оправи рендетата, има същата минджа на "капака"! ))))))
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Yahoo -> Мариса ги разсипа. Но от друга страна Ситроен също имат жена за шеф и общо взето се справат. Но сега е модерно.. дори в някои държави имат квота за жени в управленски позиции. Просто има които стават и които не, Имаше шега - какво ще се случи ако свта се управлява само от жени: няма да има войни, само държави, които не си говорият една с друга ;)
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Макароноолу ( преди 4 години )
    На чело на GM застана жена и след няколко месеца се наложи да уволнят доста персонал. Да видим с Рендетата какво ще се случи.
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Еми тогава да ядеш на новият шеф емблемата.
  • #1
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    най-накрая - емблемата си отговаря на шефа...