IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault и Nissan преговарят за намаляване на дела на французите

Това ще помогне на френската компания да стартира разговори за сливане с Fiat Chrysler Automobiles

Renault и Nissan преговарят за намаляване на дела на французите

Партньорите Renault и Nissan Motor са провели разговори, които ще накарат френската компания да намали своя дял в японския автомобилен производител и съответно ще позволят подготвяне на преговорите за сливане с Fiat Chrysler Automobiles, съобщи The Wall Street Journal.

Двете страни обсъждат план, според който Renault ще намали настоящите 43,4%, които притежава в Nissan. Подобен ход ще възстанови баланса в алианса с японците, допълва изданието, като се позова на документи и информация от хора, участващи в преговорите. Всяка намаление на дела се нужда от одобрението на френското правителство, тъй като страна притежава 15% от акциите Renault.

Говорител на Nissan отказа да коментира публикацията. Представителите на Renault и на френското правителство също все още са отговорили на исканията на The Wall Street Journal за коментар.

Преговорите за сливане между Renault и FIAT се провалиха пред юни, тъй като семейство Аниели, което държи контролния пакет акции в италианската компания се отказа от сделката. Това стана, след като френското правителство поиска повече време, за да убеди партньорите си от Nissan, които са против подобно нещо.

Разговорите за промяна на структурата на алианса, които все още са на ранен етап, започнаха след разпадането на сделката между Renault и FIAT, съобщава The Journal. Те биха могли да доведат до първоначален меморандум за разбирателство относно преструктурирането, което да стартира през октомври.

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До хе хе хе ( преди 4 години )
    Кво си пушил? Карай си японския гнилоч и не ги мисли Рено. Те са и във Ф1 и коли си продават. А ако говорим за Нисан - качеството им е много зле в момента. Влизал ли си в нов Нисан ? Да видиш кви пластмаси са - ужас.
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Хе хе хе! ( преди 4 години )
    3 млн ама барабар с дачия, лада и част от тата може би! срещу над 5млн за Нисан!и май само ти не си чувал, че рено е забранено за продажба в САЩ и Канада преди повече от 30години заради животозастрашяващо "качество", та чак и до днес.
  • #7
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    :) 3 милиона продадени автомобила от Рено срещу 4.5 от Нисан не е 1:5, французите нарочно не пускаха кросоувъри и не ходеха на американския и китайския пазар, за да не конглокират галеника Нисан но стига вече, и кросоувъри пуснаха и сринаха продажбите на Кашкай, и в Китай стъпиха и сринаха продажбите на Нисан, сега ще си купят и Chrysler и на американкия пазар ще ги подпукат, каквото повикало такова се обадило.
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Хе хе хе! ( преди 4 години )
    теа от рено уж все наливат ли наливат (държавни) пари, а всеки бяга от тях! то не беше волво навремето, нисан и митсубиши сега ... а бе кой е луд да бяга от хубавото се пита в задачата!?
  • #5
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 4 години )
    То ако печалбата ставаше с врътване на кранчета досега рено щяха да са номер едно в света! Обаче перачницата не означава производство, още по-малко качествено производство!А за Нисан не бери грижи - и досега произвеждаха 4-5 пъти повече от рено барабар с дачия и лада.
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами като гледам какво ства след труса в съюза, май мъртвеца са Нисан, на изкуствено дишане с парите на Рено, в момента в който французите леко врътнаха кранчето, печалбата на Нисан спадна с 99%, ако го врътнат до край, Нисан ще излязат на червено.
  • #3
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 4 години )
    всяка жаба да си знае ...положението! В този ред на мисли фиат и рено са си лика-прилика и вече окончателно ще окупират последните места по качество и надеждност във всички класации, навсякъде по света! Японците пък накрая ще се освободят от досадното бреме да влачат на гърба си авто-мъртвец като рено.
  • #2
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Renault май осъзнаха, че не им трябва твърдоглава, закостеняла марка, управлявана от главорези, неподготвена за бъдещето. Не че сливането с Фиат би им донесло позитиви.
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ами да си ги изкупят обратно, ама с тоя марж от 1% бая време има да изплащат.Или просто ще ги купи друг.