IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Моделите на Mercedes стават помощници на снегорините

Чрез системата Car-to-X ще предават на службите информация за хлъзгави пътища

Моделите на Mercedes стават помощници на снегорините

Германският автомобилен производител Mercedes-Benz и властите на област Цолерналбкрайс ще проведат доста интересен експеримент - как с помощта на системата Car-to-X през зимата може да се подобри безопасността по хлъзгавите пътища и производителността на почистващите служби. Последните създават контакт между автомобила и транспортната инфраструктура.

Изследователите ще получат нужния обем информация от автомобилите на Mercedes-Benz, чиито собственици се съгласят на превозните им средства да бъде монтирана и активирана системата Live Traffic Service.

Mercedes - заледени пътища

Ако системата получи сигнал от ABS и ESP, че колата се движи по хлъзгав път, тя ще изпрати необходимите данни (включително GPS координати на участъка от пътя) до специалния център Daimler Vehicle Backend чрез мобилната мрежа. След това тази информация ще бъде показана в реално време на цифрови карти на два пункта за обслужване на пътя в областта.

Mercedes и областната администрация планират, че в бъдеще използването на такива системи ще помогне за подобряване работата на пътните служби, както и ще позволи по-ефективно използване на химикали и реактиви.

В бъдеще различни служебни превозни средства, по-специално полицейски автомобили, ще бъдат свързани с изследванията и ежедневната употреба на системите Car-to-X. Настоящият експеримент ще започне през януари 2020 г. и ще приключи в края на зимния сезон.

0 от 500