IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Без какво не могат собствениците на нови коли

Най-важни за тях сред технологиите са USB портовете и Bluetooth, показва проучване

Без какво не могат собствениците на нови коли

Когато си взимате автомобил, купувате повече от само 4 колела, които могат да ви откарат където искате. Не е изненада, че хората, които търсят нови коли, също така гледат какво предлагат те по отношение на безопасността и развлеченията, но и поддръжката, гаранцията и мощността на двигателя.

Проучване, проведено в началото на месеца от TrueCar, разкрива, че що се отнася до безопасността, камерите за обратно виждане се нареждат на челно място сред желанията или препоръчителния списък. Съображение номер едно при покупката на нов автомобил обаче остава цената, следвана от икономичността и безопасността: съответно 94,6%, 91,1% и 90,2%.

Ако се вземат предвид обаче катастрофите, приоритетите на водачите са склонни да се променят. Онези, които никога не са имали инциденти, продължават да ценят стойността, икономията и безопасността. Но тези, които са претърпели поне една катастрофа, посочват, че гаранцията, специалните функции, амортизационният коефициент и мощност на двигателя са факторите, които биха взели предвид при покупката на нова кола.

USB port

Специални функции, които се котират най-високо, включват вградените технологии за безопасност, като камерите за обратно виждане, сензорите за мъртвата точка, както и такива за развлекателни цели, като USB портове и Bluetooth. Проучването подчертава факта, че макар не всички автомобили да имат камери за обратно виждане, повечето потребители биха купили кола с тази функция или биха я препоръчали на приятели. Тези, които вече я имат, смята, че е най-полезна за предотвратяване на злополуки.

Същото важи и за полуавтономната система за шофиране: докато около 5% от анкетираните са я имали, около 80% от тях вероятно биха я препоръчали на приятел или да купят нов автомобил с такава.

Изследването също подчертава разликата между поколенията по отношение на това какъв тип автомобилни технологии се считат за най-важни или препоръчителни. Например, хората от поколение X (родените от 1965 до 1980 г.) гледат еднакво положително и отрицателно на камерите за обратно виждане, докато тези от предишната генерация (родените от 1946 до 1964 г.) търсят най-вече сензорите за мъртвата точка.

Bluetooth

"Технологичните функции в по-новите автомобили могат да бъдат насочени към комфорт и забавление, но тези като камерите за обратно виждане и нощното виждане могат да помогнат за предотвратяване на инциденти. Технологичните функции, които нашите респонденти най-много харесват в колите, обаче се оказаха най-простите - USB портовете и Bluetooth, без които шофьорите твърдят, че не могат да си представят един съвременен автомобил", заключава проучването.

0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До #5 ( преди 4 години )
    Bluetooth-а е много полезен. Като свържеш тел. с колата, слушаш музика от телефона си безжично, също провеждаш разговори през говорителите на автомобила, което също е много удобно.
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #5 USB портовете са за зареждане и за включване на смартфон към мултимедията. Второто е супер полезно тъй като можеш да си изкараш навигацията от телефона на екрана на автомобила. Така се спестяват 1500-2000-2500 за заводска навигация, или грозна стойка за телефона на стъклото. Blutooth е за говорене от телефона без да го вадиш. За мен е супер полезна и необходима екстра. Разбира се може без всичко отгоре, но не е и безполезно както се изказват някои... далеч от това е.
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    ааа ( преди 4 години )
    Някой знае ли въобще за какво служат в един автомобил тези USB портовете и Bluetooth ? Не дали ги е ползвал, то е ясно, че е не - само единици еднократно са ги ползвали, а дали некой знае за какво са нужни? Чесно ! Защото си мисля че това са от онези неща, за които много се говори от всички, но са напълно ненужни никому.
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    най важното е под капака всичко друго изключая климатик и аудио система са излишни
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Имам Bluetooth на новата ми кола и честно казано мога и без него. Ползвам го само за обаждания. На другата ми кола, която няма, ползвам високоговорителя на смартфона. А да и смартфона ми може да се свърже с мултимедията на колата и от там да контролирам телефона. Е, и? Голяма работа! Не я ползвам тази функция. USB портовете ги имам, но на старата също имам. За 5 лв. си вземаш такива. Да, не са вградени, но голям праз, че не са. Камерите са хубави и полезни екстри,както и адаптивен круиз контрол.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Аз пък си мислех, че амортизационния коефициент и умората на материала са само видове извинения за отказ на гаранционно обслужване на проблем, а то се оказа, че хората ги следят - вярвам ви да.
  • #1
    8 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Знам без какво не могат собствениците на VW, туба масло в багажника.