IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои маневри плашат най-неопитните зад волана?

Някои шофьори са готови да пътуват километри, само за да им се налага да паркират на неудобно място

Кои маневри плашат най-неопитните зад волана?

Повече от 1/3 от неопитните шофьори в Европа се опитват да избегнат ситуации на пътя, при които се чувстват некомфортно. Това показва проучване сред младежи и девойки, току-що завършили школите Young Driver.

Оказва се, че не самото пътуване, а необходимостта да се паркира след него притеснява младите шофьори. От 36% признават, че правят всичко възможно, само за да не им се налага успоредно паркиране.

Точно 33% от анкетираните се чувстват некомфортно, когато се движат във външната лента на двупосочен път и се опитват не попадат в нея. А 27% признават, че са готови да пътуват дори километър по-далеч от нужното място, само за да намерят достатъчно пространство за паркиране на заден ход.

При 22% от участвалите в допитването има страх от потегляне по наклон и те така планират маршрута си, че да не им се налага да го правят. 10% пък признават, че известно време след получаване на шофьорска книжка, са искали да пътуват с друг шофьор, който да ги им дава съвети и да им помага.

0 от 500