IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ 10 на най-икономичните модели от B-сегмента в Европа

В списъка попадат само автомобили, задвижвани с бензиново гориво

При покупката на нов автомобил хората най-често освен стойността му взимат предвид и разхода на гориво. Цените на бензина и дизела растат, така че този показател продължава да играе важна роля при избора на клиента. Това се отнася дори за моделите от сегмент B, които са с по-малки размери. Изданието Carsweek предлага Топ 10 на автомобилите от този клас в Европа, предлагащи най-нисък разход на гориво. Отчитайки все повечето ограничения на дизеловите коли, в списъка са включени само модели на бензин.

Снимки: Производителите

0 от 500
  • #7
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Много хора забелязвам бъркат как да карат турбо бензин - опитват се да го карат като атмосферен на 3000-3500 оборота. А той се кара като нафта 1700- 2500.
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Като сляза от магистралата падам и под 5. По под балканската съм слизал и на 4 с 2 човека при 4 каталожно. В града е божа работа. Зависи от задръвстванията. В сериозни задръствания с климатик или парно (пречи на старт стопа) и до 10 и 11 (май повече не съм стигал) Ако карам само събота и неделя - при минимално или никакво задръстване слизам и под 7 при 6.5 каталожно. Старата ми кола атмосферка същите коне и тегло беше 9.5-10 градско със средно задръстване 5.5 шосе, и 7 магистрала
  • #5
    10 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    #4 да де, ама ти само на магистрала ли караш на КК със 120? А като излезеш от магистралата, какво става? А като влезеш в града? Правиш ли разлика между това, което си написал и СРЕДЕН РАЗХОД? Май не! Хайде сметни си средния разход и този на колегата ти и ела да ни кажеш колко е той, а не да ми приказваш колко харчела по магистрала с еди колко си по нанадолнище и т.н. Мога да се хвана на бас с теб, че Октавията ти няма ср.разход под 6,5/100 без багаж и без 3-*** човека. Сам и без багаж!
  • #4
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Пак рекламна статийка на ВАГ! Фабията може да е всичко, но не и икономична кола. Каталожните данни ги забравете! Точно с този двигател, средният разход е около 2/100 повече от обявеното. Говоря за раход 50/50 градско/извънградско сам човек и малко документи в куфарче и нягкоя дреха за преобличане. За служебни коли споменавам не една, а няколко, карани от различни хора и спразване на ограниченията, защото във фирмата шефа никак не толерираше получаването на глоби и мразеше джигитите. Така, че...
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    до V-1 ( преди 4 години )
    Зависи как караш. Аз карам Октавия 1.2 110кс и на магистрала с круиз контрол на 120, климатик 3 човека с багаж се въртя около 5.5/100. Един колега с Фабия 1.2 85кс със спазване на всички ограничения обикновено сам с малко багаж се върти около 4.5-5.
  • #2
    12 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 4 години )
    Хаха, нещо са се объркали. Специално за Фабията, имаме такава служебна, на която съм навъртял над 2000км., като съм карал на един път по над 6-700 км., с ръчен багаж и още един човек с мен и разход под 6 не можах да докарам.
  • #1
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Ангел ( преди 4 години )
    всички знаем тези "паспортни данни" колко са верни, нека сравнят реални данни при шофиране само с един човек и натоварени до капацитета на окачването. Повечето коли с бензинов "икономичен двигател" почват да харчат като лами, когато колата е с 4-*** човека и багажа им.