IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Основният конкурент на Tesla Model 3 излиза на арената

Polestar обяви старт на продажбите и цените на своя модел 2

Основният конкурент на Tesla Model 3 излиза на арената

Марката Polestar обяви датата за излизането на пазара, както и цените на електромобила си, известен под индекса 2. Продажбите на модела, който е разработен съвместно с Volvo и Geely ще стартират през юни 2020 г.

Polestar 2 е сочен като основен конкурент на Tesla Model 3. Двата електромобила имат сходни характеристики и цена. При Polestar 2 тя стартира то 47 000 евро, но ще е такава само за купувачите в Норвегия, където бонусът за електрически коли е по-голям. Във Великобритания цената почва от 56 000 евро, в Германия - от 58 000 евро, а в Белгия и Холандия - от 60 000 евро. За Швеция колата ще е още по-скъпа - поне 61 000 евро.

Polestar 2

Все пак трябва да се уточни, че в посочените суми влизат данъците, а също така и предплатено сервизно обслужване за 3 години за цялата територия, на която се продала електромобилът. Очаква се, на по-късен етап да излезе и по-евтина версия на модела, като нейната цена все още не е обявена.

Първоначално Polestar 2 ще се продава само в модификацията с два мотора и съответно със задвижване на четирите колела. Тя се захранва от батерия с капацитет 78 кВт/ч, а сумарната мощност на моторите е 300 кВт, което е еквивалент на 408 к.с.

Polestar 2

Снимки: Polestar

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA ( преди 4 години )
    Един ел. техник на Острова започва на 30хил. паунда годишно т.е. може да си я позволи на изплащане, така както ние сега изплащаме един телефон с договор 2 години, колкото му е гаранцията. Причината доходите у нас да са ниски е, че едни българи експлоатират други. Нашата касиерка или шлосер не работят по-малко от немските. Като идете на интервю и ви кажат хиляда лева питайте ги на бъзик а с тези пари аз кола мога ли да си купя? Не. Еми тогава?!
  • #6
    15 rate up comment 2 rate down comment
    goth ( преди 4 години )
    Не са скъпи, просто ние сме бедни!
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    вземи си бобър и жена ти да го научи да прави мусака и кола не ти трябва
  • #4
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Супер е!Да си помечтаем малко:)
  • #3
    11 rate up comment 4 rate down comment
    345678 ( преди 4 години )
    Колкото и пари да изкарвам, на тази цена въпросните Полстар и Модел 3 трябва освен да ме возят, трябва и домакинската работа да вършат, и мусака да готвят, че и по някоя "бибитка" да въртят дори.
  • #2
    13 rate up comment 0 rate down comment
    младен ( преди 4 години )
    Хубаво изглежда но....както каза колегата по долу...нема паре :(
  • #1
    22 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    И ДВГ-тата все по-скъпи, и електрокарите неодстижими... - май още дълго ще си купуваме моделите "Дупница" и "Горубляне" на световната марка "ноф фнос"... :-(