IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Group се цели в нови партньорства

Германците предлагат на различни производители своята електрическа платформа

VW Group се цели в нови партньорства

Концернът VW Group е започнал преговори с други автомобилни производители, с цел да им предложи своята платформа PPE за електромобили.

Причини за хода на производителя от Волфсбург се оказват намеренията му да разшири мащаба на използване на шасито PPE и намаляване на разходите за разработки. Според Улрих Видман, директор на центъра по технически развой в Audi, съществува засилен интерес към подобна сделка. „Споделянето на технологията за по-мащабното използване е единственият начин за постигане на обрат при електромобилите“, коментира Видман.

Според информация на Autonews Europe, към момента от Audi не са посочили конкретни марки, които проявяват интерес към използването на платформата. Въпреки това анализаторът Майкъл Дийн сподели, че предполагаемите компании, които биха имали интерес от подобна сделка, са Aston Martin, McLaren и Maserati. По думите на Дийн причина подобни производители да се съгласят на подобно предложение е, че разходите за електрифициране на автомобилите биха били доста по-малки, ако процесът се осъществява съвместно.

Що се отнася до платформата PPE, то плановете са тя да се използва предимно в бъдещите модели на Audi и Porsche. Един от първите автомобили, които ще са базирани на PPE, вероятно ще бъде e-Tron electric concept. Не е изключено в бъдеще цялата гама на марката също да бъде електрифицирана.

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Едно време Серджо Маркионе каза, че ще се наложи да се споделят платформи и двигатели, но кой ли го слушаше. Прочетете Confessions of a Capital Junkie. Страхотен труд на Серджо.
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Закъсаха е яко и сега гледат от някъде да им дойдат свежи парички. Гледат да излъжат някой да им ползва недуразуменията и да им стане абонат, ама балАци нЕма! Никой не обича да се занимава с мошеници!