IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M3 може да се окаже по-мощно от очакваното

За възможната изненада намекна дино-тест на кросоувъра X3 М (ВИДЕО)

BMW M3 може да се окаже по-мощно от очакваното

Шефът на М-подразделението на BMW - Маркус Флаш, вече намекна, че очакваното с огромен интерес М3 ще излезе на пазара в два варианта на мощност. Благодарение на редовия "шестак" с турбо, известен под кодовото име S58, базовият седан ще развива 480 к.с., а версията Competition ще бъде напомпана до 510 к.с. Същите характеристики би трябвало да има и кросоувъра BMW X3 M. 

Компанията IND Distribution обаче проведе първия незавасим тест на кросоувъра на дино-стенд, като получи неочаквани резултати. Според измерванията, на колелата на X3 M конските сили са не по-малко от 491 к.с., което по американската система за изчисления прави 498.

BMW

Това е странно, защото обикновено загубите при предаването от трансмисията са около 10%. Съответно, при кросоувъра обещаните от производителя 510 к.с. ще станат реално около 450 к.с. Ако обаче измерванията са наистина точни, то може да се направят два извода - или в BMW се научили радикално да намаляват загубите в трансимсията или поственият на X3 M мотор е значително по-мощен от обявеното.

BMW

Инженерите на IND Distribution, извършили измерването, смятат, че реалната мощност на двигателя е около 550 к.с. А именно този мотор ще бъде поставен и на бъдещото BMW X3 M, което обещава да бъде още по-впечатляващо.

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Нека е мощно, ама ще си остане *** :S
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    Ей, неграмотно момиче с БМВ-то: едно изречение НЕМОЖЕШ да напишеш без хиляда грешки, ама си компетентен(на) по въпроса за ТЕСЛАТА. Къде видя Тесла в статията? Ама КАРАЙ ТЕ си ги на БАТЕРИЙ, нали?
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Момичето с БМВ-то ( преди 4 години )
    Карай те си теслите и не се хабете в плюене, защото немците неможете да ги стигнете! Нали ТЕСЛАТА е страшна кола а вече почна с дефектите!
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    пена ( преди 4 години )
    Всички надути автомобили от много време излизат с по-мощни двигатели от официалните цифри за тях. Всеки сам да се сети защо..