IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ-дизайнер си тръгна и от Rolls-Royce

Йозеф Кабан напусна компанията само след 6 месеца работа

Топ-дизайнер си тръгна и от Rolls-Royce

Главният дизайнер на Rolls-Royce Йозеф Кабан напусна само половин година, след като зае поста. В официалното съобщение на компанията се казва, че "той си тръгва, за да се заеме с нещо друго".

"Въпреки, че Йозеф беше с нас за кратко време, ние му благодарим за приноса и му желаем бъдещи успехи", коментира оставката на Кабан главният изпълнителен директор на Rolls-Royce - Торстен Мюлер-Отвош. Той допълни, че по-късно ще стане ясно кой ще заеме освободената длъжност.

Йозеф Кабан стартира кариерата си още на 20 години, като става най-младият дизайнер в историята на Volkswagen. Един от най-големите проекти в кариерата му е външният вид на хиперколалата Bugatti Veyron. Той участва в разработката на Skoda Octavia, Kodiaq и Superb, както и на VW Lupo. Освен това, Кабан оглавява дизайнерските подразделения на Audi и Skoda, а през 2017 г. премина в BMW.

В баварския концерн той беше назначен за дизайнер на "гражданските" модели на BMW, но през април тази година беше изпратен в Rolls-Royce, а мястото му зае Домагой Дукец. Това вероятно е и причината, поради която Кабан си тръгва, като предстои да разберем с какво ще се занимава.

Снимка: BMW 

0 от 500