IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как еволюира интериорът на Ford Mustang

Поглед от шофьорското място върху промените през годините (ГАЛЕРИЯ)

Ford Mustang дебютира на 17 април 1964 г. и бързо се превърна в един от най-успешните модели за последните 30 години. Това е икона на Америка и историята му продължава и до днес. Подобно на екстериора на Mustang, който се е променил много през 55-годишния си живот, същото може да се каже и за интериора. Сайтът Budget Direct направи серия скици, които показват как се е развил салонът на Mustang от представянето му за моделната 1965 година.

Днешният интериор на Mustang може да се чувства съвременен със своите меки на допир материали, висококачествена осветеност, множество дигитални екрани и безкрайни технологии, но си е безспорно на Mustang. Ford използва т. нар. double brow design, показан за първи път в оригиналния модел, след като започна ретро възраждането с петото поколение за моделната 2005 г. Този дизайн обаче не е съществувал винаги.

Той изчезна, когато Mustang влезе във второто си поколение за моделната 1974 г. Интериорът започна да използва по-ориентиран към водача подход, макар и само леко. Втората и третата генерация (Fox Body) изглежда по-мрачен, по-сив. Ford се отказа от симетричния интериор за близо 20 г., преди да го върне в четвъртото поколение през 1994 г. под формата на двойна арка. Това не беше същият double brow design от оригиналния Mustang, но все пак доста приличаше на него. От 2005 г. насам Ford продължава да усъвършенства този дизайн, чак до настоящото шесто поколение на модела. Сега Mustang има тон повече технологии от всякога досега.

0 от 500